Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Найбільшу у світі скульптуру зі сталевих бочок планують побудувати в Об’єднаних Арабських Еміратах. Ця інсталяція має бути більшою за велику піраміду в Гізі.



Розмір піраміди буде складати 150 метрів у висоту та 300 метрів у довжину. Проєкт отримав назву “Мастаба” і його планують збудувати в пустелі Ліва, за 160 кілометрів від Абу-Дабі.

Всесвітньо відомий скульптор

Для “Мастаби” планують використати 410 000 різнокольорових сталевих бочок. Їх складуть в мозаїку у вигляді піраміди, що традиційна для ісламської культури.

Читати  Експерти назвали країни, які будуть найпопулярнішими серед туристів у 2021 році: перелік

Будівництво Мастаби має зайняти близько 3 років.

Автором проєкту є художник та скульптор Христо Явашев. Він придумав “Мастабу” ще у 1977 році разом зі своєю дружиною Жанною-Клод де Гійєбон.

Христо Явашев та його дружина прославилися завдяки проєктам, у яких використовували тканини. У 2016 році художник-концептуаліст створив інсталяцію “Плаваючі стежки”, що складається із 2 тисяч пластикових кубів, загорнутих в жовтий нейлон.

Читати  На Львівщині затвердили велотуристичний шлях із Миколаєва до Роздола
У 2018 році плаваючу “Мастабу” менших розмірів встановили на озері Серпентайн в Лондоні. Однак Христо та його дружина так і не встигли за життя реалізувати проєкт великої “Мастаби”. Створенням інсталяції займатиметься його племінник Володимир Явашев.

Зараз в Абу-Дабі триває виставка, на якій можна побачити фотографії проєктів художника та ескізи піраміди.
Раніше за задумом художника Тріумфальну арку в Парижі огорнули тканиною. Гроші на цю інсталяцію надав сам Христо Явашев. Вартість інсталяції оцінюють у 14 мільйонів євро.

Читати  Для порятунку економіки: прем'єр Північної Македонії запропонував легалізувати марихуану в туристичних місцях

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *