Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Авіаційний трафік над Україною помалу відновлюється. За підсумками Украероруху, у жовтні 2021 року було виконано 25 090 рейсів.



Це 83,8% від тієї кількості, яка була зафіксована у допандемічний період – у жовтні 2019 року. Місяць до того, у вересні, показник кількості польотів був нижчим – 76%.

Станом на вересень 2021 року українські авіакомпанії виконали 8 569 польотів (на 12,6% менше у порівнянні з жовтнем докризового 2019 року), а іноземні авіакомпанії – 16 521 політ, що менше на 18%.

Читати  Ще одна курортна країна планує скасувати карантин для іноземних туристів

Внутрішні польоти становлять 3 116 рейсів (+16,2%), міжнародні польоти – 12 660 рейсів (-12,4%), транзитні польоти – 9 314 рейсів (-27,3%).

За словами керівника Украероруху Андрія Ярмака, збільшення трафіку в небі над Україною наразі спостерігається переважно шляхом збільшення кількості польотів у Сімферопольському районі польотної інформації.

Також це пов’язано з проактивною роботою з авіакомпаніями щодо використання транзитного потенціалу повітряного простору України.

Читати  За пів року від турпотоку з арабських країн Україна отримала 40 мільйонів доларів – Ткаченко

Однак, маємо враховувати, що ми вже увійшли в завершення туристичного сезону і традиційне зменшення динаміки польотів у період зимової навігації… Низка авіакомпаній уже повідомили про продовження чартерних програм до екзотичних країн або заявили про відкриття нових напрямків,
– заявив Ярмак.

Він додав, що таке рішення авіаперевізників дає підстави розраховувати, що цьогорічний низький сезон пройде за оптимістичним сценарієм.

Читати  Готель у Дубаї пропонує 25% знижки гостям за однієї умови: що треба зробити

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *