Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

В Туреччині є безліч унікальних традицій, які не зустрінеш в інших країнах світу. Дізнайтеся, які з місцевих звичаїв вважають найцікавішими.



Дізнайтеся, які сувеніри є найпопулярнішими в Туреччині, чому турки приносять тварин у жертву та як проводять ніч перед весіллям. Турецькі традиції сягають корінням старих часів і глибоко шановані й досі.
Амулет назар

Цей сувенір є одним із найпопулярніших в Туреччині. Блакитні очі виготовляють зі скла. Вони мають на меті “відштовхнути” негативну енергію, що може загрожувати людині.

Цікаво, що за повір’ям саме блакитні очі є найлихішими та виділяють “негативну енергію”. Покликання скляного ока – стати “щитом” від чужих злих думок.

Читати  Соляне царство на глибині 300 метрів: Соледарська печера, яка вражає своїми масштабами

Часто ці амулети приколюють до одягу новонароджених, чіпляють над дверима в будинках і навіть офісах.

Сватання

Коли родина хоче одружити сина, спершу старші люди приходять в гості до потенційної нареченої. Вважають, що саме сім’я має визначити, чи підходить дівчина їх сину.

Під час обряду сватання наречена робить каву по-турецьки та подає майбутнім свекрам. У цей час вони ретельно роздивляються дівчину.

Турецький чай

Цей міцно-червоний напій подають у склянці, що має форму тюльпана. Турецький чай є складовою місцевої гостинності.

Читати  Bees Airline запускає новий внутрішній напрямок: куди літатиме і за скільки

Де б ви не були у Туреччині, вам неодмінно подадуть чашку чаю на знак привітання.

Ніч хни

Так називають ніч перед весіллям. У цей час на руки нареченої наносять візерунки хною. Традиційно хна символізує кров, що знаменує перехід нареченої від дівчини до жінки.

Боротьба в олії

Цей вид спорту дуже популярний в Туреччині. Борці обмащуються оливковою олією та змагаються у силі й вправності. Такі матчі можуть тривати до 40 хвилин і надзвичайно захоплюють глядачів.

Гучні сигнали авто

Турки славляться нетерплячістю, коли йдеться про керування машиною. Вони часто і протяжно сигналять один одному на дорозі.

Читати  В Нью-Йорку хочуть збудувати найвищий "зелений" хмарочос у світі

Втім, у сигналів авто є ще один сенс. Ними також “оголошують” про свято або урочисту подію. Відтак турки сигналять під час весільної церемонії й навіть коли відправляють родича на військову службу.

Жертвоприношення

Наприкінці священного місяця Рамадану турки традиційно приносять в жертву тварину, а її м’ясо роздають бідним.

Жертви приносять не тільки після Рамадану. Популярним стало робити це в інший час, коли потрібен успіх у певній справі. Наприклад, коли місцеві мешканці хочуть віддати заміж доньку або влаштуватися на хорошу роботу.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *