Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

У храмовому комплексі Бубастеум в Саккарі археологи виявили унікальну гробницю жерця, який служив при третьому фараоні П’ятої династії — Неферіркара.



Однак під час розкопок вони також знайшли шахту, заповнену муміфікованими кішками. Вважається, що всі вони були принесені в жертву богині Бастет.

Однак одна з них спантеличила вчених. “Як і будь-яка людина, я бачив котів різних розмірів. Але настільки величезного я ніколи не зустрічав. Нам довелося вивчити останки, щоб зрозуміти, що це таке”, – розповів один з членів команди Ахмет Мансур.

“Вперше в історії муміфікації у нас в Саккарі з’явився лев. Муміфікований лев. Це просто неймовірно, тому що у нас є свідчення про “левові катакомби”, і ми роками шукали їх”, — розповіла професор єгиптології Саліме Ікрам.

“Тепер логічно думати, що одним з таких місць є Бубастеум. Просто приголомшливо знати, який внесок цей лев може внести в розуміння давньоєгипетської культури, економіки, релігії”, – додала фахівець.

Читати  Запрацював безвіз між Україною та Північної Македонією

Пізніше аналіз підтвердив, що мова дійсно йде про левеня, яке жило приблизно в 600 р. до н. е.

“Це змінює наші уявлення про те, як стародавні єгиптяни взаємодіяли з дикими тваринами, як вони їх розводили, поклонялися їм і приносили в жертву”, – підсумувала Ікрам.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

В храмовом комплексе Бубастеум в Саккаре археологи обнаружили уникальную гробницу жреца, служившего при третьем фараоне Пятой династии — Нефериркара.



Однако во время раскопок они также нашли шахту, заполненную мумифицированными кошками. Считается, что все они были принесены в жертву богине Бастет

Однако одна из них озадачила ученых. “Как и любой человек, я видел кошек различных размеров. Но столь огромной я никогда не встречал. Нам пришлось изучить останки, чтобы понять, что это такое “, – рассказал один из членов команды Ахмет Мансур.

“Впервые в истории мумификации у нас в Саккаре появился лев. Мумифицированный лев. Это просто невероятно, потому что у нас есть свидетельства о “львиных катакомбах “, и мы годами искали их”, — рассказала профессор египтологии Салиме Икрам.

“Теперь логично думать, что одним из таких мест является Бубастеум. Просто потрясающе знать, какой вклад этот лев может внести в понимание древнеегипетской культуры, экономики, религии”, – добавила специалист.

Читати  Коли закінчиться карантин і відкриють кордони: мандрівник назвав терміни

Позднее анализ подтвердил, что речь действительно идет о львенке, который жил примерно в 600 г. до н.э.

“Это меняет наши представления о том, как древние египтяне взаимодействовали с дикими животными, как они их разводили, поклонялись им и приносили в жертву”, – подытожила Икрам.

 


Fatal error: Cannot redeclare move_comment_field_to_bottom() (previously declared in /home/d86458/public_html/travelnews.com.ua/wp-content/themes/papr/comments.php:9) in /home/d86458/public_html/travelnews.com.ua/wp-content/themes/papr/comments.php on line 9