Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Львівській області у 2022 році для реалізації проєкту «Мале карпатське коло» необхідно 4,2 мільярда гривень. Автошляхи, які увійшли до проєкту, планують передати на баланс Державного агентства автомобільних доріг України.


Про це у Фейсбуці повідомив голова Львівської ОДА Максим Козицький

«Наступного року Львівщині для реалізації проєкту «Мале карпатське коло» необхідно 4,2 мільярда гривень. Наразі ми з громадами виготовили 80% проєктно-кошторисних документацій для реалізації об’єктів проєкту», – зазначив Козицький.

Читати  З прозорою підлогою та на висоті понад 300 метрів: у Нью-Йорку відкриють оглядовий майданчик

За його словами, Львівська ОДА звернулася до Державного агентства автомобільних доріг України з пропозицією забрати на баланс агентства автомобільні дороги загального користування місцевого значення, що входять до «Малого карпатського кола», та проєктно-кошторисні документації на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт цих доріг і штучних споруд на них.

Державний інвестиційний проєкт «Мале карпатське коло» стартував 2019 року. У його межах заплановано будівництво трьох нових перевалів, які дадуть змогу повноцінно використати рекреаційний потенціал Славська і Боржави, з’єднають скелі Довбуша з Тустанню і курортами Трускавця та Східниці, та створять умови для комфортних і безпечних подорожей Українськими Карпатами.

Читати  Як змінилась Львівщина за 30 років Незалежності: скільки в області людей та як вони живуть

Наявні ж автошляхи заплановано максимально розширити, зробити безпечнішими, облаштувавши розв’язки, освітлення і відеоспостереження, а також створити повноцінні умови для велотуристів.

Капітальний ремонт має відбутися і на всіх мостових переходах. Загалом І черга передбачає ремонт і реконструкцію понад 150 км доріг державного та місцевого значення. Ще понад 143 км доріг відремонтують у другій черзі.

Читати  Шматочок Африки в Україні: на Херсонщині з'явиться Арабатська савана

Ще більше використати туристичний потенціал Карпат мають допомогти нові пункти пропуску «Боберка – Смольнік» (кордон Україна – Республіка Польща, північна частина Львівської області) та «Яблунівка – Каминиця», від яких беруть початок автошляхи, включені до проєкту «Мале карпатське коло».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *