Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Будапешт – ідеальний варіант для зимової мандрівки до Європи. По-перше сюди дозволений в’їзд туристам з України. А по-друге  атмосфера міста дійсно заряджає святковим настроєм. Архітектура Будапешту створена для поціновувачів старої Європи. Отже, вперед знайомитись з найцікавішими локаціями міста та дізнаватись корисні лайфхаки для туристів.



Дунай  

Основні туристичні локації Будапешту знаходяться біля води: Парламент, Будайська фортеця, мости над Дунаєм та Рибацький бастіон. Тож кораблик чи річковий трамвай – це найкращий оглядовий майданчик в місті. Туристичні компанії пропонують різні варіанти прогулянок на кораблику:  від годинної екскурсії до романтичної вечері з вином та закусками. Ціни стартують від 15 €.
Але є бюджетніший варіант: купуєте квиток на громадський транспорт в будь-якому автоматі. Це може бути разовий квиток чи безлімітний на цілий день. А так як річковий трамвай входить в мережу громадського транспорту, то круїз по Дунаю можна здійснити за ціною квитка на автобус. Але така функція доступна тільки в будні дні.

Парламент 

Це найпопулярніша туристична точка в місті і символ Угорщини, загалом. Будівля Парламенту, вважається найбільшою в країні. Вона має 691 кімнату та 10 двориків. Щоб побудувати таку споруду знадобилось 40 мільйонів цеглин та 40 кілограм золота. В будівлі 13 ліфтів та 29 сходів. А зовні її прикрашають 90 статуй та 152 в середині. Будівля відкрита для відвідувачів. Години роботи можна дізнатись на сайті. 
Вартість квитків: Ціна квитків  – 6700 форинтів (18 €).

Читати  "Брама пекла" в Каракумській пустелі: як СРСР створила палаючий кратер і засекретила його

Базиліка Святого Іштвана

Неподалік від Парламенту, розташований найбільший храм міста. Вхід до нього безкоштовний, а на верхівці знаходиться оглядовий майданчик. З якого відкривається неймовірний вид на центральну частину столиці Угорщини та на площу перед собором. На якій частенько відбуваються різні ярмарки. Тож за атмосферою свята вирушайте сюди.
Вартість квитків: вхід на оглядовий майданчик – 1500 форинтів (4 €)

Центральний ринок 

По тому ж лівому боці Дунаю, знаходиться центральний ринок міста. Тут туристи та місцеві можуть придбати угорські спеції, ковбаси, сири та наливки. Крім того,  є декілька сувенірних крамничок з листівками, магнітами та іншими штучками. А на другому поверсі знаходяться  кафешки, де можна скуштувати традиційні угорські страви за приємними цінами.

Будайська фортеця 

Ще в XIII столітті на найвищому пагорбі міста Буда була побудована фортеця для захисту від монголо-татар. Десятиліття за десятиліттям територія біля обороної споруди розбудовувалось і зараз нагадує  невеличке містечко. На території Будайської фортеці знаходиться багато туристичних пам’яток: церква Святого Матьяша, Королівський палац, Національна галерея, Історичний музей та велика бібліотека. Дістатись до фортеці можна пішки, на автобусі або ж на старовинному фунікулері Siklo (до 15 січня 2022 фунікулер знаходиться на реставрації).
Вартість квитка: квиток на фунікулер 1400 форинтів в один бік та 2000 в обидва (4 € та 5.5 € відповідно).

Читати  На осінні канікули до Амстердаму: столиця Нідерландів очікує на два мільйони туристів

Рибальський бастіон 

Частина комплексу Будайської фортеці, яка варта окремої уваги. Таку назву ця точка отримала тільки тому, що колись місцеві рибаки продавали тут свій улов. Рибальський бастіон – фортеця, яка зачаровує білосніжними мурами. Саме з цієї точки відкривається чудовий вид на Пешт. А найголовніше, що цей оглядовий майданчик абсолютно безкоштовний. Доречі, як і всі оглядові точки Будайської фортеці.

Термальні купальні Будапешту  

Будапешт – єдина в Європі столиця, що має статус курорту. Адже місто стоїть на сотні мінеральних джерел, які мають лікувальні властивості. Термальних купалень в місті більше десяти  на будь-який смак та гаманець.
Купальні графа Сечені – найбільші та найпопулярніші в місті. В комплексі знаходиться 18 басейнів (в приміщенні та на вулиці), 14 саун та декілька джакузі.
Купальні Геллерт –  найвишуканіші купальні в місті, знаходяться в однойменному готелі. В приміщенні термального комплексу  багато зелені, високі вишукані колони та милі затишні балкончики.
Купальні Палатинус – не такі популярні серед туристів, як попередні дві. Зазвичай, тут проводять час місцеві і ціни тут вдвічі нижчі ніж в інших туристичних.
Купальні Рудаш – купальні, яким вже 450 років, їх будували турки. Тут можна відвідати парові бані та декілька басейнів. Один з басейнів знаходиться на даху і з нього відкривається неймовірний вид на гору Геллерт та Дунай.

Читати  З 1 вересня українцям для поїздок у Білорусь треба буде закордонний паспорт

Острів Маргіт

Якщо  з переліку вище обрали купальні Палатинус, які знаходяться на острові Маргіт. То точно маєте виділити хоча б годинку на прогулянку по острову. Адже це  улюблене місце для прогулянк місцевих. Окрім купалень тут є парк, аквапарк та міні-зоопарк, тож якщо подорожуєте з дітьми, то острів Маргіт – просто must visit. Сюди легко дістатись на автобусі №26.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *