Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Неподалік Львова близько півтисячоліття тому існував населений пункт Кохавино, де траплялися дива і навколо “святого місця” поступово виріс монастир святого Ґерарда. За радянських часів у приміщені монастиря зберігали льон, але зараз його відродили й він став відомим відпустовим місцем.



Знаходиться це місце майже в центрі сучасного містечка Гніздичів Жидачівського району, що за 70 кілометрів від Львова.

Історія

У 1646 році, коли власниця сусіднього села Руди Анна Войнаковська, повертаючись з Жидачева до свого рідного села побачила на одному з дубів образ Божої Матері, чотири коні, які везли панську карету зупинилися і впали на коліна. Коні вирушили в дорогу лише після того, як пані вийшла з карети й помолилася.

Читати  Цілющі чани Карпат: де шукати екологічні спа-курорти на Львівщині

Згодом краєм розлетілася слава про диво. Неодноразово його факт підтверджували спеціальні церковні комісії. Остаточно образ було проголошено чудотворним 26 травня 1755 року.

Спорудження

Вже у 1680 році Тереза Виговська збудувала на місці дуба, де з’явився чудотворний образ, дерев’яну капличку, куди помістила ікону з дозволу Львівського архієпископа Констанція Липського. У 1748 році власник Руди Костянтин Виговський побудував нову простору дерев’яну церкву і помістив в ній образ Кохавинської Матері Божої. 22 червня 1755 року львівський архієпископ Вижицький переніс чудотворний образ з каплиці до новозбудованої церкви.

Читати  7 найкращих місць для пікніка в Києві – в межах міста і в передмісті

Навколо храму поступово виріс монастир кармелітів, але у 1780 році його ліквідували за наказом австрійського цісаря, а парафію перенесли до сусідньої Руди. Невдовзі парафія знову повернулася до Кохавино, а монастир відродився y 1855 році. Тоді ж було відновлено давню каплицю і відреставровано чудотворний образ.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *