Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Канарські острови – це не тільки місце для пляжного відпочинку, але і справжнє відкриття для любителів незвичайної природи.
Лас Крусес де Мальпіка (LasCruces de Malpique), Ла Пальма



Біля самої північної точки острова Ла-Пальма, на дні Атлантичного океану, знаходиться справжнє підводне кладовище. У 1570 році пірати напали на корабель, на якому пливли 40 священиків-єзуїтів. Під час сутички капітан судна запропонував ченцям взяти в руки зброю і оборонятися разом з командою. Але вони відмовилися, сказавши, що будуть допомагати пораненим і молити Бога про порятунок.

Коли корабель захопили пірати-протестанти, вони зажадали священиків відмовитися від католицької віри, але ті вирішили смерть віровідступництву. На згадку про їхній подвиг, місцеві жителі встановили на дні сорок кам’яних хрестів

В кінці XX століття ЮНЕСКО оголосило цей меморіальний комплекс природним резерватом, який демонструє баланс взаємодії природи і людини. Поховання приваблює щороку тисячі любителів дайвінгу, але лише деяким вдається подивитися на ці містичні місця, так як зануритися на глибину 25 метрів можна тільки в сонячну і безвітряну погоду.

Як знайти: Лас Крусес де Мальпіка знаходиться на самому початку шосе ла Коста ель Фаро, недалеко від знаменитого маяка Фуенкаліенте (FuencalienteLighthouse), який позначає саму південну частину острова.

Канарський ялівець Сабіна де Ель Йерро (SabinadeElHierro), Ель Йерро

Ель Йерро – найменший острів Канарського архіпелагу і не особливо відвідуваний туристами. З одного боку, тут складно знайти п’ятизіркові готелі і розвинену інфраструктуру. Але з іншого, острів користується популярністю у любителів сільського туризму і у тих, хто хоче піти від туристичної метушні і побачити незайману природу.

Одне з дивних місць, через які слава про острів поширилася по всьому світу – ялівцеві ліси. Обов’язково варто піднятися на вершину острова, так як шлях туди пролягає через заповідний парк, повний незайманих реліктових рослин.

Читати  Львівщина торік ознакувала понад 140 кілометрів шляхів рекреаційного туризму

По дорозі наверх відкривається чудовий вид на долину Ель Гольфо. До речі, на самій найвищій точці острова, на гірській вершині Ла Дехеса (LaDehesa), зростає найдавніше дерево Ель Йерро. Під дією сильних вітрів воно змінило напрямок росту на 180 градусів, розпустивши свої гілки за вітром, схиляючись над землі. Тепер цей ялівець – природне надбанням Ель Йерро.

Як знайти: Пам’ятка знаходиться на заході острова (рухатися по трасі HI-500), недалеко від святих місць Нуестра Сеньйора-де-лос-Рейес (NuestraSeñoradelosReyes). Краще залишити машину на стоянці – вже в декількох хвилинах ходьби від неї розташовується вивіска “SabinadeElHierro” з самим деревом.

Ла Гомера

На північному заході острова Ла Гомера, узбережжі вальєермосо (Vallehermoso), знаходиться природний пам’ятник ЛосОрганос, який представляє собою скелю з давніх вулканічних порід.

Завдяки швидкому охолодженню і подальшого руйнування лави, гора стала нагадувати величезний орган, труби якого піднімаються з дна океану, і закінчуються вже високо в небі.

Висота його досягає майже 700 метрів, а площа – понад 150 гектарів. Щорічно це диво природи приваблює все більше і більше туристів, і, безумовно, є “візитною карткою” острова. До речі, саме візуальне схожість пам’ятника з органом і стало причиною такого як його назви.

Як знайти: Оскільки до пам’ятника можна дістатися тільки по воді, від туристичних центрів в Вальє-Гран-Рей (ValleGranRey) і Плайя-де-Сантьяго (PlayadeSantiago) пропонуються човнові прогулянки, маршрути яких огинають острів уздовж східного узбережжя і проходять повз “ЛосОрганоса”.

Читати  Торік понад 11 мільйонів українців побували у 123 країнах світу

Місячні пейзажі (Lunar Landscape), Тенеріфе

На Тенеріфе є дивовижне місце, потрапляючи сюди, чи можна розпізнати, де ви – на Землі чи на Місяці. Пейзажі цього місця стали декораціями до безлічі фільмів. Так свого часу тут знімали “Зоряні війни”.

Місячні пейзажі, як і багато інших природна краса острова, виникли завдяки активності вулкана Тейде, і ще раз доводять, що немає більш талановитого художника, ніж природа. Багатьма тисячоліттями під впливом найсильніших вітрів і підводних течій, відбувалася ерозія лавової породи. Саме так утворилися ці дивовижні, що не схоже ні на що інше місця.

Крім того, звідси відкриваються чудові краєвиди – вершина острова Гран Канарія, яка буквально ковзає по водній гладі, і величний вулкан Тейде.

Як знайти: Єдиний спосіб досягти цього місця – 13-кілометровий піший маршрут по схилах, який класифікується як трек середньовисокі складності. Починається шлях з гірського села Вілафлор (Villaflor) в Південній частині острова і проходить через ліси канарської сосни по кам’янистих стежках.

Яр лас Пітас (LasPeñitas), Фуертевентура

Яр Лас Пенітас (LasPeñitas) є одним з найбільш незвичайних місць на острові, яке утворилося після громадянської війни. З оглядового майданчика вам відкриється чудовий вид: зелений оазис посеред кам’яної пустелі. З-під рукотворної греблі випливає підземна річка, яка закінчується невеликим озером, повним найкрасивіших водних рослин.

Але славиться це місце не тільки своїми захоплюючими видами, а й високими скелями, які складаються з величезних блоків граніту. Багато альпіністи всіх рівнів підготовки приїжджають сюди з різних точок світу, щоб підкорити вершини цих скель.

Як дістатися: Мандрівники, які бажають побачити яр, можуть залишити свій автомобіль в прилеглому містечку Вега-де-Ріо-Пальмас (VegadeRioPalmas) і відправитися до нього по дорозі FV-30 пішим маршрутом.

Читати  Майже 40 тисяч людей із різних країн відвідали віртуальні тури Києвом

Роке Нубло (RoqueNublo), Гран Канарія

Природний пам’ятник Роке Нубло (RoqueNublo) розташовується над рівнем моря в самому серці острова, в місті Техеда (Tejeda). В давнину місцеві аборигени вважали цю статую зійшовшим на землю богом і поклонялися йому як святині.

Цей пам’ятник знаходиться на висоті 1813 метрів над рівнем моря, а його власна висота досягає 80-и метрів. Побачити вершину Роке Нубло можна тільки в безхмарну погоду. До речі, в ясну погоду звідти добре видно сусідній острів Тенеріфе, а іноді і Ла Гомера.

Як дістатися: Щоб побачити цю красу, мандрівникам доведеться пробиратися по гірських вузьких стежках, вимощених камінням. Маршрут до Роке Нубло, довжиною в 5 кілометрів, починається від головної дороги. По дорозі ви також побачите природні пам’ятки Роке-де-ла-Рана (RoquedelaRana) і Ель-Роке-де-Ель-Фреіл (RoquedeElFraile). Екскурсії туди роблять з усіх довколишніх населених пунктів.

Національний парк Тіманфайя (Timanfaya), Лансароте

Якби не яскраво-синє небо, то фотографії Лансароте можна було б прийняти за марсіанські пейзажі. Ще 300 років тому острів був багатий рослинною культурою, але на початку XVIII століття, в результаті найсильніших вивержень, він змінився до невпізнання і став називатися “Земля вогнедишних гір”.

Національний парк Тіманфайя, що розкинувся на 5000 гектар, в повній мірі демонструє унікальну красу острова, не залишаючи байдужим жодного відвідувача. Кожному тут трапиться нагода заглянути в жерло вулкана і зануритися в світ доісторичних ландшафтів.

Як знайти: В національний парк досить просто дістатися з містечка Ель Гольфо (ElGolfo), який так само, як і Тіманфайя, знаходиться на Південно-Заході острова.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *