Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
У Вінниці з вежі Артинова, яку вважають туристичною “родзинкою” міста, відтепер звучить п’ять мелодій: Гімн України, марш “Стяг”, “Подоляночка”, “Щедрик” та “Ода до радості”.


Про це повідомляють у Вінницькій міській раді

“Вежа Артинова – туристична “родзинка” Вінниці. І до недавнього часу тричі на день з неї лунала всесвітньо відома мелодія “Щедрик” М. Леонтовича та Гімн України. А відтепер додались нові мелодії – Гімн України, марш “Стяг”, “Подоляночка” та “Ода до радості”, – йдеться у повідомленні.

Читати  Швейцарія ввела карантин для мандрівників з України

Щоденно з головного годинника міста о 9:00 лунає Гімн України, о 12:00 – марш “Стяг”. Це популярна композиція часів Української революції 1917-1921 років. Слова до неї написав Борис Грінченко, а музика була народною.

“Вже в наш час лідер гурту “Хорея козацька” Тарас Компаніченко реконструював цей марш. Саме на основі його реконструкції була створена мелодія для вінницької Вежі”, – зазначають у міській раді.

Читати  Вигода з катаклізму: на Канарах хочуть зробити активний вулкан туристичною пам'яткою

У другій половині дня, а саме о 15:00, звучить “Подоляночка”. Це весняна обрядова пісня-гра. О 18:00 лунає “Щедрик”, але у більш поліфонічній версії. А о 21:00 можна почути “Оду до радості”. В наш час “Ода до радості” (безпосередньо мелодія) – гімн Євросоюзу.

За словами директора Центру історії Вінниці Олександра Федоришена, вежа Артинова звучить по-новому не лише завдяки оновленню мелодій, а й через те, що там замінили аудіообладнання. Встановили чотири сучасні колонки та один підсилювач.

Читати  Музей Ренуара на півдні Франції зазвучав українською

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *