Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Столичний бюджет від початку року отримав 22 мільйони гривень туристичного збору.

Як передає Укрінформ із посиланням на Офіційний портал Києва, про це сказав міський голова Віталій Кличко в ефірі телеканалу “Прямий”.



“На сьогодні столицю відвідали близько 300 тис. іноземців. Туризм – одна із важливих сфер нашого старовинного і гарного міста. Київ привабливий і тим, що ціни у порівнянні з іншими країнами набагато нижчі. Але, наприклад, одна родина туристів з Близького Сходу, яких зараз багато приїздить в Україну, залишає в Києві від 300 до 500 доларів на добу. Це проживання в готелях, це відвідування ресторанів і кафе, концертів. З початку року тільки від туризму бюджет нашого міста отримав більше 22 млн гривень”, – розповів Кличко.

Читати  Хортицю хочуть зробити територією вихідного дня

За його словами, п’яту частину від загальної кількості туристів сьогодні становлять громадяни країн Близького Сходу. А найбільше до Києва їде туристів зі США (26,5 тис. осіб з початку року), Ізраїлю (понад 22 тис.) та Туреччини (більш як 21 тис.).
Окрім того, цьогоріч із Саудівської Аравії прибуло понад 13 тис. туристів. Це пов’язано з появою прямого авіасполучення між країнами та запровадженням безвізового режиму. До того ж більшість держав Європи лишаються закритими для туристів з цієї країни.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *