Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Вам доводилося побувати на чорному піщаному узбережжі, та ще й з діамантами? Якщо ні, то вирушайте до Ісландії, де розташований Даймонд Біч – чорний пляж, усипаний величезними шматками блискучого льоду.



Breiðamerkursandur – став однією з найбільш відвідуваних визначних пам’яток Ісландії. І недарма тисячі фотографів запевняють, що він виглядає як щось із фантастичного фільму.

Діамантовий пляж бере свою назву завдяки шматкам незайманого льоду, які виглядають як гігантські необрізні діаманти. Він розташований поруч із льодовиковою лагуною Йокулсарлон на південному узбережжі Ісландії, приблизно за шість годин від столиці країни Рейк’явіку.

Читати  Акрополь в Афінах відчинив двері для відвідувачів

Пляж Даймонд розташований у льодовиковій лагуні Йокульсарлон, яка наповнена величезними шматками льоду. Річ у тім, що вони постійно відламуються від Брейдамеркурййокулла (Breiðamerkurjökull), вихідного льодовика Ватнайокулла (Vatnajökull), який є найбільшим крижаним ковпаком в Європі. Шматочки цього льоду потрапляють на чорний пісок і створюють приголомшливий ефект.

Розмір цих “діамантів” може варіюватися від розміру долоні до більшого, ніж людина. Так само з кольором – він варіюється від насиченого синього до яскраво-білого, і блискучі бірюзові відтінки між ними.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *