Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Єгипет – чудовий варіант за невеликі гроші опинитися у літі серед зими. Саме тому українці масово обирають відпочинок в цій країні.



Через пандемію COVID-19 змінилися правила в’їзду в деякі країни. Втім, Єгипет відкритий для туристів і для в’їзду потрібно виконати досить прості умови.

Правила в’їзду до Єгипту

Туристи повинні надати сертифікат про повну вакцинацію (2 дози) одним із препаратів: Pfizer, Sinovac, Moderna, Johnson&Johnson, Astrazeneca. Сертифікат обов’язково має бути роздрукований та з печатками – електронну версію в Єгипті не приймають.

Якщо сертифіката немає, потрібно продемонструвати негативний ПЛР-тест, зроблений не раніше, ніж за 72 години до в’їзду. Також підходить експрес-тест на антинген, зроблений протягом 24 годин до прильоту.

Читати  Наче копія з мультфільму Disney: як знайти унікальний замок в Україні

Після прильоту вам доведеться сплатити кошти за візу – 25 доларів. Ті, хто планує відпочивати тільки в Шарм-ель-Шейху та не виїжджати на територію материкового Єгипту, можуть не платити цей збір.

Коли найкраще їхати до Єгипту

Відпочинок на морських курортах доступний протягом усього року. Однак з листопада до березня можна застати сезон вітрів.

Є готелі, розташовані в затишних бухтах – саме туди краще їхати у зимовий сезон. Вважають, що в Шарм-ель-Шейху вітер слабший, ніж у Хургаді. Однак це залежить від погоди в конкретний день – і в Хургаді можна добре відпочити взимку.

Читати  Як ніхто раніше: український фотограф зняв піраміду Хеопса у незвичній перспективі

Про що потрібно дізнатися перед поїздкою

Варто поцікавитися, чи є у готелю власний кораловий риф. Якщо так, то це дуже приємний бонус – адже ви зможете щодня спостерігати за неймовірно барвистими мешканцями рифу.

Також обов’язково дізнайтеся, чи є пологий захід у море. Деякі готелі пропонують купатися з понтона, довжина якого може становити для кілометра. Для родин з маленькими дітьми це навряд чи зручно.

Що взяти на відпочинок

Єгипетське сонце досить палюче, тому не забудьте достатню кількість сонцезахисного крему з високим рівнем захисту. Також подбайте про панамку, кепку або капелюх, що вбережуть голову від перегрівання.

Читати  Третя за величиною: цікаві факти про Рожеву піраміду в Єгипті

Окрім звичних купальників, не забудьте також і про легкий, але досить закритий одяг. Саме в такому краще виходити у місто, адже Єгипет – мусульманська країна, де заведено ховати своє тіло під одягом. Туристам варто дотримуватися цих правил і не виявляти неповагу до місцевого населення.

Що привезти з Єгипту

Зазвичай туристи купують в Єгипті знаменитий місцевий чай каркаде, свіжі манго, сухофрукти, місцеві солодощі: халву та нугу. Популярністю користуються олії: наприклад, сандалова, марокканська та олія чорного кмину.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *