Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

80% людей в Індії сповідують релігію під назвою індуїзм. Індуїсти переважно не вживають м’ясо та інші продукти тваринного походження, віддаючи перевагу вегетаріанській їжі.



Місто Варанасі вважають духовним центром Індії. Щодня тисячі людей спускаються тут по 88 сходинкам, щоб намочитися у священні води річки Ганг. На вулицях міста цілодобово горять похоронні вогнища – родичі привозять померлих людей сюди, адже, за повір’ям, ті, хто був похований у Варанасі, отримають миттєве спасіння.

Оскільки Варанасі став центром індуїзму й приваблює тисячі віруючих, то він також не міг не стати місцем із масою вегетаріанської їжі.

Читати  Японія посилила правила в’їзду для чотирьох країн

Раніше гастротуристи їхали тільки до знаменитих кулінарних центрів: Делі, Калькутти або Ченнаї. Зараз Варанасі також займає стійкі позиції серед тих, хто хоче ласувати вегетаріанською їжею.

Однак місцеві мешканці не просто дотримуються вегетаріанства. Вони їдять так звану “саттвичну їжу” – вегетаріанські страви, що, за повір’ям, оновлюють тканини тіла та дають змогу протистояти хворобам. Таку їжу віряни мають вживати тільки свіжою, в спокійній обстановці та в помірній кількості.

Читати  Подорож у казку: медовий місяць у Таїланді

“Саттвичними” вважають такі продукти: коров’яче молоко, кокосову олію та олію гхі, горіхи, зерно, овочі тощо. Натомість у такій дієті заборонені, наприклад, часник та цибуля – вважають, що вони посилюють гнів та тривожність.
Такі тонкощі мають сильний вплив на місцеву кухню. Тому до Варанасі їдуть навіть шеф-кухарі зі світовими іменами, щоб перейняти особливості місцевої кулінарії.

Читати  У нацпарку «Мале Полісся» розцвіли червонокнижні орхідеї

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *