Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

В Іспанії затоплене село, яке 30 років провело під водою, знову “виплило” на поверхню. Це стало результатом аномальної спеки на північному заході країни.



Посуха спустошила водосховище, тоді й знову стало видно село-привид. Зараз це визначна туристична пам’ятка регіону – натовпи туристів приїжджають подивитися на руїни.

В Іспанії з-під води з’явилося затоплене село-привид Асередо

Село Асередо в регіоні Галісія, на північному заході Іспанії, було затоплено в 1992 році. Це зробили для того, щоб створити водосховище Альто-Ліндосо, але, коли рівень води почав становити 15%, то давно забуте поселення знову з’явилося на поверхні.

Читати  МОЗ рекомендує планувати літній відпочинок усередині країни

Низький рівень води у водосховищі спричинений посухою – дощів у цьому районі не було вже декілька місяців.

Я ніби дивлюся фільм. Мені сумно. Я відчуваю, що це те, що станеться з роками через посуху та інше, зі зміною клімату,
– сказав Максиміно Перес Ромеро, мешканець з Ла-Коруньї.

Гуляючи розтрісканим від посухи брудним ґрунтом, відвідувачі знаходять частково обвалені дахи, дерев’яні уламки, які колись були дверима. Тут навіть знайшли питний фонтан, іржавою трубою якого досі тече вода.

Читати  У Луцьку туристам покажуть підземне місто, якому 400 років

Також біля одного з колишніх кафе Асередо виявили ящики з порожніми пляшками пива, а напівзруйнований автомобіль іржавіє біля кам’яної стіни.

Посуха в Іспанії: причини

Марія дель Кармен Янес, мер регіону, вважає винною ситуацію з погодою, а також “досить агресивну експлуатацію” португальської енергетичної компанії EDP, яка керує водосховищем.

У відповідь на значну посуху уряд Португалії наказав шести греблям з 1 лютого майже повністю припинити використання води для виробництва електроенергії та іригації.

Читати  Античне місто на березі Бузького лиману: тисячолітня "Ольвія" приваблює туристів

Водночас EDP ​​заявила, що низький рівень у водосховищах пов’язаний із посухою, але додала, що “ефективно” керує водними ресурсами й, що вони перевищують мінімальні вимоги.

Джерело в міністерстві повідомило, що показники посухи свідчать про потенційне погіршення в найближчі тижні, але поки не виявили загальної проблеми по всій країні.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *