Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Екскурсії на солеварню відновили 21 лютого, вони проходять щодня, але за попереднім записом.

Облаштувати промислово-розважальний комплекс оздоровчого напрямку планують на території найстарішого підприємства України – солеварні в Дрогобичі Львівської області. Як повідомив директор туристичного інформаційного центру Дрогобича Ігор Чава, вже найближчим часом тут планують зробити костюмовані екскурсії



“Солеварню відвойовували протягом 5 років, восени 2019 роки над підприємством нависла загроза зникнення. Але ми знаємо, що це особливість нашого міста, а коли почали розвивати туризм на цьому об’єкті, зрозуміли, що є запит. Бізнес, влада, громада об’єдналися і зробили все, щоб її не приватизували. Там зараз новий керівник, який націлений на розвиток солеварні як підприємства та туристичного об’єкта”, – зазначив Чава.

Читати  Українці поділилися планами на відпустку: де мають намір відпочивати

За його словами, зараз територія солеварні не в дуже хорошому стані, але в майбутньому Дрогобицька солеварня повинна стати промислово-оздоровчим комплексом. Виробництво солі за стародавньою технологією, соляні кімнати, туристичний об’єкт, де можна доторкнутися до історії, купити сіль, пограти з дітьми в інтерактивних науково-популярних кімнатах – таким бачать новий туристичний “магніт” в Дрогобичі. Щонеділі плануються костюмовані екскурсії з можливістю долучитися до процесу варіння солі.

Читати  The Telegraph склав рейтинг річкових круїзів 2021

Екскурсії на солеварню відновили 21 лютого, вони проходять щодня, але за попереднім записом. Вхід безкоштовний, головна умова – купити якомога більше солі.

“Як тільки відновили екскурсії, ми не розраховували, що буде майже 300 осіб в день. В основному це туристи зі Львова, Самбора, Борислава, Стрия, Трускавця, але були і з Тернопільської та Івано-Франківської областей”, – додав Чава.

Читати  У Яворівському нацпарку добудовують еколого-інформаційний центр

Дрогобицька солеварня – це одне з найстаріших діючих підприємств Східної Європи. Перша письмова згадка про дрогобицької солі зафіксовано в 1390 році, але є твердження, що видобуток солі тут була ще з XII ст., Оскільки є згадки про галицьку солі, яка поставлялася на столи київських князів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *