Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

У Латвії дозволили пасажирам, які прибувають в столичний аеропорт, добровільно та безкоштовно здати ПЛР-тест на COVID-19. Це стосується й українців.



Уряд прийняв таке рішення в межах запровадженої раніше надзвичайної ситуації в Латвії у зв’язку із поширенням COVID-19.

Українці можуть здати ПЛР-тест в аеропорту Латвії безкоштовно

В міжнародному аеропорту “РИГА” запроваджено можливість здійснення особами, які прибули до Латвійської Республіки добровільного проходження тесту РНК на безоплатній основі,
– йдеться у повідомленні.

Читати  Wizz Air запускає новий маршрут з Австрії: до якої країни полетить

Зазначається, що таке нововведення стосується і громадян України, зокрема власників сертифікатів з QR-кодом, які згенеровані в програмі “Дія”. Документ може підтверджувати повну вакцинацію або перенесення хвороби.

Водночас, за рішенням представника прикордонної служби Латвії, особа, яка прибула в аеропорт “РИГА”, може бути направлена на обов’язкове проходження тесту.

 

Правила в’їзду до Латвії

Наразі в Латвійській Республіці діє порядок, згідно з яким дозволено в’їзд без поважної причини, зокрема з туристичною метою. Однак це стосується лише тих громадян України, які мають сертифікат вакцинації з QR-кодом, згенерованим в програмі “Дія”.

Читати  3 найспекотніших місця у світі: де температура сягає +50 градусів

Українці без сертифіката, але з негативним результатом тесту на COVID-19, можуть потрапити на територію країни тільки у виняткових ситуаціях за рішенням уряду. Також, якщо отримали окремий дозвіл керівника Державної прикордонної служби Латвійської Республіки.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *