Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Українські туристи цього року на першому місці серед іноземців, які відвідували палац Топкапи в Стамбулі.

Про це повідомляє Надзвичайний та Повноважний посол України в Турецькій Республіці Андрій Сибіга за результатами зустрічі з керівником музейного комплексу Топкапи Ільханом Коджаманом.



«Цього року українські туристи на першому місці серед іноземців, які відвідували це унікальне місце – Топкапи. Мені, як Послу, дуже приємно було таке почути», – написав Сибіга.

Читати  Традиційна кухня Греції: що варто спробувати кожному туристові

На зустрічі йшлося про артефакти з фондів музею, які можуть бути пов’язані з Україною та її історією.

«Наперед не пишемо – проте, підстави для стриманого оптимізму є – віримо, що серед артефактів, позначених як польські та російські, віднайдуться важливі позиції, пов’язані з Україною. Вже зараз зрозуміло, що у сховищах Топкапи є величезна кількість предметів, пов’язаних із Кримом», – написав дипломат.

Читати  Казковий палац: чим може здивувати замок Сплячої Красуні у паризькому Діснейленді

Палац Топкапи у Стамбулі – одне з найпопулярніших серед туристів місць під час відвідання колишньої столиці Османської імперії. Кількість відвідувачів збільшилася в рази після виходу на екрани історичного серіалу «Величне століття», знімання якого проходило у приміщеннях та на території музейного палацового комплексу. До пандемії кількість відвідувачів становила щороку 2,4-3 млн осіб на рік.

Читати  Коса Обитічна: як добратися, на що подивитися та як розважатися

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *