Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Агентство з просування туризму Єгипту (Egypt Tourism Promotion Board) працює над створенням «гарячої лінії» для туристів українською мовою.

Про це заявив міністр туризму і старожитностей Єгипту Халед аль-Анані під час пресконференції з українськими журналістами у Каїрі.



«Я був в Україні минулого літа – це був мій перший візит після відновлення туризму (після першої хвилі COVID-19). Мене дуже тепло прийняли, мені сподобався візит», – сказав міністр.

Читати  Райський острів, де всі кайфують від життя: 10 цікавих фактів про Балі

За його словами, після прохання української влади його відомство звернулося до Палати готельних компаній Єгипту (Chamber of Hotel Establishments), щоб «усюди в готелях, куди їздять українці, з’явилась українська мова».

Міністр додав, що зараз єгипетське Агентство з просування туризму запроваджує «гарячу лінію» з українською мовою.

«Сподіваюся, вона запрацює дуже скоро. У туристів буде людина, яка розмовляє українською… Ви – дуже важливе джерело виїзного туризму, це прохання всіх ваших туристів, тому ми це зробимо», – сказав він.

Читати  Рейтинг країн за рівнем життя у світі

Аль-Анані також розповів, що у всіх нових та оновлених музеях Єгипту будуть українські аудіогіди.

«Я запитав в українського посольства варіант оформлення аудіогіда через QR-код, який можна буде завантажувати та прослуховувати», – сказав він.

Міністр зазначив, що торік відкрито нові історичні музеї у найпопулярніших місцях відпочинку українців – Шарм-ель-Шейху та Хургаді, а цьогоріч – Музей єгипетської цивілізації в Каїрі. У найближчих планах – створення 20 нових, плюс щорічне оновлення 20% наявних музеїв. Усі вони матимуть українські аудіогіди.

Читати  У США на фото потрапило "перевернуте" сонце

У 2018 і 2019 роках Україна була на другому місці за кількістю туристів, які приїжджали до Єгипту. У 2019-му Єгипет відвідало близько 1,5 мільйона українських мандрівників, а з моменту відновлення туризму в 2020 році Україна – перша країна-джерело виїзного туризму в Єгипті.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *