Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
В Управлінні туризму та промоцій Київміськдержадміністрації планують зробити усі туристичні маршрути адаптивними для інклюзивних туристів.


Про це сказала начальник управління Марина Радова під час форуму  «Безбар’єрний простір як невід’ємна складова цивілізованої держави: змістове наповнення Національної стратегії безбар’єрності України», приуроченого до Міжнародного дня осіб з інвалідністю.

«Для Управління туризму вже є мета з 2020 року – зробити усі туристичні маршрути, які в нас є, адаптивними до інклюзивних туристів. І це стосується не тільки окремих груп населення. Тому в 2020 році ми створили Координаційну раду з питань туризму та іміджевої політики і виокремили для себе такий напрям, як розвиток інклюзивних маршрутів та інклюзивного туризму. Це є надважливим напрямом для нас сьогодні», – наголосила Радова.

Читати  Буде літати, поки не буде війни: Ryanair не планує припиняти польоти до України

За її словами, зараз проводиться аналіз щодо адаптації туристичних маршрутів для людей з інвалідністю. Цього року у столиці відкрито мінімакети туристичних місць, пов’язаних з історією Києва, на яких встановлені рельєфні тактильні таблички для людей із порушеннями зору.

«На початку цього року ми за розпорядженням Київського міського голови створили туристичний маршрут, мета якого – встановлення по маршруту від Софійської площі до Андріївської церкви мінімакетів. На цей рік також ми запланували ще одне таке встановлення. На наступний рік ми теж передбачили по маршрутах, які не тільки є інклюзивними, а й по інших туристичних маршрутах встановлення таких мінімакетів зі шрифтом Брайля», – зазначила посадовиця.

Читати  Bees Airlines почне літати до Самарканда з 30 серпня

Крім того, зауважила вона, проводиться робота зі створення туристичних путівників.

«Наступного року ми передбачимо путівник, який буде для людей незрячих, можливо, ми зробимо пілотний такий проєкт», – сказала Радова.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *