Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Список міст у світі, де живе найбільше людей

Токіо

Місто засноване у 1603 році та розташоване у південно-східній частині острова Хонсю. З японської “Токіо” перекладається як “Східна столиця”. Токіо – столиця Японії, вважається найбільшим культурним, фінансовим та політичним центром країни. До того ж це місто – густонаселене у світі, а також найбільше в країні. Населення столиці Японії – понад 37 мільйонів людей. Токіо – це місто контрастів, де переплетені динамічність та футуристичність мегаполісу з архітектурними традиціями минулого.



Делі

Одне з найстаріших міст Індії, яке зберігає пам’ятки щонайменше з восьми міст різних історичних епох. Також входить у список найбільш густонаселених міст світу, де чисельність населення перевищує 28 мільйонів осіб.

Читати  Названо десятку найбільших аеропортів Європи

Сан-Паулу

Головне місто, що розташоване у південно-східному штаті Бразилії Сан-Паулу. Місто є транспортним центром з найбільшими аеропортами країни. Його вважають найбільшим промисловим центром Південної Америки. Кількість населення тут близько 22 мільйонів жителів.

Шанхай

Найбільше місто Китаю, яке вважається центром торгівлі та фінансів. Це портове місто, назва якого перекладається з китайської як “місто біля моря”. Кількість населення перевищує 25 мільйонів людей.

Читати  Держтуризм сприяє розбудові доріг на популярних туристичних маршрутах – Олеськів

Мехіко

Найбільше місто та столиця Мексики. Воно розташоване на півдні Мексиканського нагір’я, тому підіймається над рівнем моря приблизно на 2 тисячі метрів. Тут живуть та працюють понад 21 мільйон людей.

Каїр

Столиця Єгипту, а також найбільше місто Африки. В ньому органічно поєднались високі хмарочоси та величні мечеті. Каїр вважається одним із найбільш густонаселених міст світу, в якому нараховують більше як 20 мільйонів жителів.

Мумбаї

Західне місто Індії, що розташоване на узбережжі Аравійського моря. Воно назване на честь одного із перевтілень богині Мумбадеви. Цей мегаполіс – один з найбільш густонаселених в Індії. Тут проживає майже 20 мільйонів людей.

Читати  10 вражаючих турецьких страв, що не залишать байдужими мандрівників

Пекін

Столиця Китаю розташована у північно-західній частині країни. З півночі місто оточене горами. Населення Пекіну налічує близько 19,6 мільйона жителів, що робить його одним з найбільш густонаселених міст.

Дакка

Найбільше місто та столиця Багладешу. Вважається центром економічного життя країни з найбільш розвиненою інфраструктурою. Населення міста – 19,5 мільйонів осіб.

Осака

Місто в Західній Японії, яке є найменшою префектурою країни з найбільшою кількістю населення, де проживають 19,2 мільйона людей.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *