Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Архітектурний комплекс Чанд Баорі розташований в маленькому селі Абанері. Він є одним з найстаріших і глибоких східчастих колодязів Індії. Але пити воду з нього суворо заборонено.



Регіон Раджастхан – найбільш посушливий в Індії. Тому колодязь служив для збору дощової води. А в особливо спекотні дні люди збиралися на сходах, щоб відпочити в затінку, адже температура повітря біля основи споруди завжди на 5 – 6 градусів нижча, ніж нагорі.

Перевернута піраміда

Гігантська споруда нагадує перевернуту піраміду. Вона йде під землю на більш ніж 30 метрів.

Читати  Фантастика стає реальністю: у Польщі та Литві побудували віртуальний портал між столицями країн

На кожній з трьох стін, які мають ідеальну симетрію, розташовані 3500 сходинок. По них можна спуститися до води – невеликого мутно-зеленого озера.

З четвертого боку колодязя є кілька приміщень, прикрашених колонами і різьбленими скульптурами.

Коли звели споруду

Історики досі не можуть домовитися про дату побудови Чанд Баорі. Одні фахівці стверджують, що колодязь був споруджений між IX і XI століттями, інші ж припускають, що величезний резервуар для збору питної води з’явився значно раніше – за 600 років до нашої ери.

Читати  Як порахувати пінгвінів і криль в океані: що роблять українські полярники в Антарктиді

Місцеві жителі висувають свою теорію, розповідаючи туристам легенди про те, що колодязь був побудований демонами всього за один день задовго до нової ери.

Чому не можна пити воду

Вода в колодязі сильно забруднена, тому пити і купатися в ньому суворо заборонено. Люди, які спускаються донизу лише можуть омити руки і ноги.

Читати  Не одягнула маску, а намалювала: з Індонезії депортують росіянку

Спуск до води досить небезпечний – сходинки дуже круті і не мають огороджень. Тому туристам радять бути максимально обережними і не захоплюватися зйомкою.

Вхід в архітектурний комплекс Чанд Баорі є абсолютно безкоштовним, але якщо ви вирішите подивитися на нього в дощову погоду, імовірніше за все вас туди не впустять. Це пов’язано з небезпекою послизнутися на мокрих сходах.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *