Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Архітектурний комплекс Чанд Баорі розташований в маленькому селі Абанері. Він є одним з найстаріших і глибоких східчастих колодязів Індії. Але пити воду з нього суворо заборонено.



Регіон Раджастхан – найбільш посушливий в Індії. Тому колодязь служив для збору дощової води. А в особливо спекотні дні люди збиралися на сходах, щоб відпочити в затінку, адже температура повітря біля основи споруди завжди на 5 – 6 градусів нижча, ніж нагорі.

Перевернута піраміда

Гігантська споруда нагадує перевернуту піраміду. Вона йде під землю на більш ніж 30 метрів.

Читати  На Кіпрі відкрили підводний музей: чому його варто відвідати

На кожній з трьох стін, які мають ідеальну симетрію, розташовані 3500 сходинок. По них можна спуститися до води – невеликого мутно-зеленого озера.

З четвертого боку колодязя є кілька приміщень, прикрашених колонами і різьбленими скульптурами.

Коли звели споруду

Історики досі не можуть домовитися про дату побудови Чанд Баорі. Одні фахівці стверджують, що колодязь був споруджений між IX і XI століттями, інші ж припускають, що величезний резервуар для збору питної води з’явився значно раніше – за 600 років до нашої ери.

Читати  Казкова Ворохта: що подивитися та за якою ціною відпочити у мальовничій локації Карпат

Місцеві жителі висувають свою теорію, розповідаючи туристам легенди про те, що колодязь був побудований демонами всього за один день задовго до нової ери.

Чому не можна пити воду

Вода в колодязі сильно забруднена, тому пити і купатися в ньому суворо заборонено. Люди, які спускаються донизу лише можуть омити руки і ноги.

Читати  Чи може стюардеса посадити літак: бортпровідниця розкрила секрети своєї професії

Спуск до води досить небезпечний – сходинки дуже круті і не мають огороджень. Тому туристам радять бути максимально обережними і не захоплюватися зйомкою.

Вхід в архітектурний комплекс Чанд Баорі є абсолютно безкоштовним, але якщо ви вирішите подивитися на нього в дощову погоду, імовірніше за все вас туди не впустять. Це пов’язано з небезпекою послизнутися на мокрих сходах.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *