Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Мандрівників будуть карати за відвертий одяг

Курортний острів Занзібар у цьому сезоні опинився на піку популярності серед відкритих екзотичних країн для зимового відпочинку. На африканський курорт ринули туристи з багатьох країн, включаючи Україну.



Але при цьому не всі мандрівники врахували, що летять відпочивати в мусульманську країну і не вивчили правила поведінки та одягу. Місцеві жителі виявилися такі обурені, що влада вирішила нагадати іноземним гостям про дрес-код і штрафи за його порушення. Попередження отримали туроператори, які організовують тури, повідомляє CNN Travel.

Читати  SkyUp навесні запустить рейси з Києва до ще одного міста Франції

Міністр туризму Занзібару Лела Мухаммед Мусса заявила, що нещодавні випадки оголення на людях спонукали її повторити правила, порушення яких може призвести до накладення штрафів у розмірі до 2000 доларів.

“На даний час багато туристів на Занзібарі з’являються в громадських місцях повністю оголеними”, – сказала міністр телеканалу.

За її словами, самих туристів штрафувати не будуть, але платити доведеться гідам або туроператорам.

Читати  Montenegro Airlines планує літати з Києва в Чорногорію!

“Якщо ви гід, і у вас є турист, який непристойно одягнений в громадському місці, ви будете оштрафовані на суму від 700 до 1000 доларів – в залежності від серйозності проблеми”, – сказала Мусса.

У той же час сума штрафу для оператора вище – від 1000 до 2000 доларів.

“Ми поважаємо відмінності, які є у нас з різними націями і людьми, але відвідувачі зобов’язані зрозуміти культурні звичаї і кодекс поведінки Занзібару, перш ніж вони приїдуть в країну”, – зазначила чиновниця.

Читати  Ідеальний переїзд: у двох італійських містах компенсовують половину вартості оренди житла

Влада уточнює: купальники прийнятні на пляжах, але не в інших частинах Занзібару. У громадських місцях туристи повинні прикривати плечі, груди і живіт, ноги до колін. Відвідувачі повинні пам’ятати про місцевиі традиції при відвідуванні таких місць, як Стоун Таун, популярний історичний район з численними мечетями.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *