Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Мандрівників будуть карати за відвертий одяг

Курортний острів Занзібар у цьому сезоні опинився на піку популярності серед відкритих екзотичних країн для зимового відпочинку. На африканський курорт ринули туристи з багатьох країн, включаючи Україну.



Але при цьому не всі мандрівники врахували, що летять відпочивати в мусульманську країну і не вивчили правила поведінки та одягу. Місцеві жителі виявилися такі обурені, що влада вирішила нагадати іноземним гостям про дрес-код і штрафи за його порушення. Попередження отримали туроператори, які організовують тури, повідомляє CNN Travel.

Читати  Без коротких шортів та босих ніг: 8 речей, які не варто робити на борту літака

Міністр туризму Занзібару Лела Мухаммед Мусса заявила, що нещодавні випадки оголення на людях спонукали її повторити правила, порушення яких може призвести до накладення штрафів у розмірі до 2000 доларів.

“На даний час багато туристів на Занзібарі з’являються в громадських місцях повністю оголеними”, – сказала міністр телеканалу.

За її словами, самих туристів штрафувати не будуть, але платити доведеться гідам або туроператорам.

Читати  Жива грілка, менеджер з засмаги й "номер-антихрап": незвичайні послуги, які пропонують в готелях

“Якщо ви гід, і у вас є турист, який непристойно одягнений в громадському місці, ви будете оштрафовані на суму від 700 до 1000 доларів – в залежності від серйозності проблеми”, – сказала Мусса.

У той же час сума штрафу для оператора вище – від 1000 до 2000 доларів.

“Ми поважаємо відмінності, які є у нас з різними націями і людьми, але відвідувачі зобов’язані зрозуміти культурні звичаї і кодекс поведінки Занзібару, перш ніж вони приїдуть в країну”, – зазначила чиновниця.

Читати  Небалаганну Одесу показали очима місцевих художників

Влада уточнює: купальники прийнятні на пляжах, але не в інших частинах Занзібару. У громадських місцях туристи повинні прикривати плечі, груди і живіт, ноги до колін. Відвідувачі повинні пам’ятати про місцевиі традиції при відвідуванні таких місць, як Стоун Таун, популярний історичний район з численними мечетями.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *