Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

У Японії вирішили змінити сприйняття громадського туалету як антисанітарного та небезпечного приміщення. Тому в Токіо збудували 12 різноманітних архітектурних перлин: від купольної ванної кімнати з голосовим управлінням до туалету з прозорим склом, яке стає мутним під час використання.



Загалом у проєкті заплановано 17 об’єктів. Розпочали його реалізацію у 2020 році.

Читати  Українець на велосипеді підкорив вулкан заввишки 6 тисяч метрів

Столиця громадських вбиралень

У Японії, як і в багатьох інших містах, громадський туалет має проблему зі сприйняттям. Це місце видається темним, брудним, смердючим і страшним. Але зараз у Токіо архітектори та креативні директори взялися за створення громадських вбиралень, які люди насправді хочуть використовувати. Вони створили їх з красивими екстер’єрами та високотехнологічні можливості. Основними вимогами до цих громадських просторів є безпека, конфіденційність та терміновість.

Читати  «Великодня метушня» і без «Зеленої сцени»: Чернігів показав календар подій на рік

Одна ванна кімната повністю активується голосом та виглядає як космічний корабель. Інша – має форму “мультяшного” грона грибів. Обидві конструкції зробили з прозорих вікон, які стають мутними під час використання вбиральні. Ще є “Прогулянка в лісі” та “Дім”, проста біла коробка та трохи космічний куб.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *