Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Пустеля Деште-Лут в Іран

Це найспекотніше місце на Землі. В іранській пустелі Деште-Лут за допомогою супутника зафіксована рекордна температура на поверхні Землі – +71 градус!



Також тут знаходиться один із найвищих барханів у світі – його висота становить 407 метри. Пам’ятки природного походження в цій пустелі простягаються на 50 тисяч квадратних кілометрів.

Вогненні чи Палаючі гори в Китаї

Читати  Знижка 30%: Windrose влаштувала розпродаж квитків на внутрішні перельоти

Це одне з найспекотніших місць у світі, яке розташоване в гірській системі Тянь-Шань у Сіньцзян-Уйгурському автономному районі. Свою назву ці гори отримали через наявність ярів, які оголюють червоний пісковик, схожий на полум’я. Супутник НАСА зареєстрував тут температуру +66,8 градуса.

Біля підніжжя гір знаходиться місто Гаочан – важливий населений пункт часів Шовкового шляху. Зараз від колишньої пишноти залишилося мало, але уряд КНР виділив гроші на його реконструкцію та відкрив доступ туристам.

Читати  "Море із желе": еколог пояснила, чому на Азовському узбережжі спостерігалося нашестя медуз

Тут можна прогулятись старовинними вулицями, палацами та побувати в єдиному в Китаї підземному буддистському храмі.

Долина Смерті в пустелі Мохаве в Каліфорнії

Тут була зафіксована температура на рівні + 56,7 градусів. Це друга найжаркіша пустеля у світі. Середня температура в липні досягає + 41 градусів.

Долина Смерті сьогодні є національним парком, який приваблює туристів з усього світу. Крім природних скам’янілостей із 500-річною історією, на території парку проживає індійське плем’я тімбіша, яке переселилося в ці місця близько 1000 років тому.

Читати  Пілот літака заснув під час польоту та пролетів аеропорт: як це могло статися

Назва цього народу в перекладі означає “кам’яна фарба”, основний промисел цього народу – видобуток червоної охри.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *