Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Відвідувачам туристичної локації Бакота, що на Хмельниччині, пропонуватимуть крафтову продукцію місцевих виробників.

Про це повідомив експерт із розвитку туризму в громадах Сергій Толстіхін.



«Побачили таку проблему, що в селах люди виготовляють сир, вирощують городину, але сфера їхнього продажу дуже обмежена – на ринку в райцентрі чи в обласному центрі. У самій Бакоті туристи не можуть наразі купити крафтову продукцію, але є Гораївка – це село, яке має великий туристичний потенціал, воно найближче до розкрученої локації Бакота. У межах розвитку цієї території працюємо з місцевими виробниками, щоб вони свою продукцію, раніше орієнтовану на оптового покупця або на базарчик, переорієнтували на туриста», – зазначив Толстіхін.

Читати  Подорожі роблять людей на 7% щасливішими: дослідження

Він пояснив, що біля Бакоти немає облаштованої зони для торгівлі такою продукцією, але в планах місцевої влади – створення відповідного майданчика.

За словами експерта, триває робота над тим, щоб дати місцевим продуктам цікаву назву, а також підібрати оптимальне фасування. Як приклад, він наводить будз, що виготовляють у Гораївці, який пропонують назвати «Бакотський будз».

Читати  Як безкоштовно проживати в номері "Люкс": співробітниця готелю поділилася ефективним способом

Толстіхін наголошує, що в самій Бакоті та її околицях уже є кілька виробників, продукція яких цікавить туристів.

Зокрема, це підприємство, що заготовляє 40 видів лікарських рослин та фасує трав’яні чаї, які там можна придбати. Нині його власник працює над створенням трав’ярні, що буде своєрідним аналогом кав’ярні, де смакуватимуть трав’яними чаями.

Читати  В "туристичній столиці" Туреччини розпочався гірськолижний сезон

Популярністю користується продукція одного з виробників сирів із овечого молока. Мандрівників до Бакоти можуть привабити й виноробні.

Туристи зможуть придбати мед місцевих пасічників і посмакувати крафтовим «мініхамоном індичим по-бакотськи» та бастурмою з курки. Ці м’ясні страви приправляють сумішшю бакотських трав.

Бакота – затоплене село біля Кам’янця-Подільського. Локація відома своїм Михайлівським печерним монастирем і краєвидами.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Посетителям туристической локации Бакота, что на Хмельнитчине, будут предлагать крафтовую продукцию местных производителей.

Об этом сообщил эксперт по развитию туризма в громадах Сергей Толстихин.



«Увидели такую ​​проблему, что в селах люди изготавливают сыр, выращивают овощи, но сфера их продажи довольно ограничена – на рынке в райцентре или в областном центре. В самой Бакоте туристы не могут пока купить крафтовую продукцию, но есть Гораевка – это село, имеющее большой туристический потенциал, оно ближе всего к раскрученной локации Бакота. В рамках развития этой территории работаем с местными производителями, чтобы они свою продукцию, ранее ориентированную на оптового покупателя или на базарчик, переориентировали на туриста», – отметил Толстихин.

Читати  Слідом за Чорногорією, Албанія також потрапила до списку країн червоної зони

Он пояснил, что возле Бакоты нет обустроенной зоны для торговли такой продукцией, но в планах местных властей – создание подходящей площадки.

По словам эксперта, идет работа над тем, чтобы дать местным продуктам интересное название, а также подобрать оптимальную фасовку. В качестве примера он приводит будз, производимый в Гораевке, который предлагают назвать «Бакотский будз».

Читати  Два голих туристи злякалися оленя і загубилися в заповіднику

Толстихин отмечает, что в самой Бакоте и ее окрестностях уже есть несколько производителей, продукция которых интересует туристов.

В частности, это предприятие, которое заготавливает 40 видов лекарственных растений и фасует травяные чаи, которые там можно приобрести. Сейчас его владелец работает над созданием травьярни, что будет своеобразным аналогом кафе, где будут смаковать травяные чаи.

Читати  Як безкоштовно проживати в номері "Люкс": співробітниця готелю поділилася ефективним способом

Популярностью пользуется продукция одного из производителей сыров из овечьего молока. Путешественников в Бакоту могут привлечь и винодельни.

Туристы смогут приобрести мед местных пасечников и насладиться крафтовым «мини-хамоном индюшиным по-бакотски» и бастурмой из курицы. Эти мясные блюда приправляют смесью бакотских трав.

Бакота – затопленное село возле Каменец-Подольского. Локация известна своим Михайловским пещерным монастырем и пейзажами.


Fatal error: Cannot redeclare move_comment_field_to_bottom() (previously declared in /home/d86458/public_html/travelnews.com.ua/wp-content/themes/papr/comments.php:9) in /home/d86458/public_html/travelnews.com.ua/wp-content/themes/papr/comments.php on line 9