Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
У Чернігівській області цьогоріч очікують, що весняне водопілля в басейні річки Десна буде доволі видовищним.

Про це написала голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко у Фейсбуці, запросивши туристів приїхати і насолодитися цією природною атракцією.



«Видовищного розливу Десни можна очікувати цього року в Чернігівській області протягом квітня та на початку травня. За даними Чернігівського обласного центру з гідрометеорології, весняне водопілля 2021 року в басейні річки буде значно вищим за минулорічне і може бути схожим на паводок 2018 року», – зазначила Коваленко.

Читати  Україна потрапила до п'ятірки лідерів за відновленням авіатрафіку

За її словами, посуха останніх років неабияк знизила масштабність розливів Десни. Востаннє річка виходила з берегів і широко розливалася своєю заплавою три роки тому. Торік же розливу фактично не було.

«Тому цьогорічний паводок неодмінно приверне увагу туристів. Туроператори вже готують тури Придесенням, насамперед до Мезинського НПП та Новгород-Сіверського музею-заповідника «Слово о полку Ігоревім». Найкращі панорами Десни відкриються з північної вежі Спасо-Преображенського монастиря та з оглядових майданчиків поблизу села Придеснянського», – додала очільниця ОДА.

Читати  Грузія не відкриє кордони з 1 липня

Десна – єдина велика рівнинна річка України, що залишилася незарегульованою греблями водосховищ та зберегла свою заплаву у природному стані. Неймовірно гарні щорічні весняні розливи традиційно привертають увагу туристів до місць, де можна спостерігати цю красу з виграшних ракурсів: міста Новгорода-Сіверського, околиць Остра, Сосниці та Коропа, Мезинського національного природного парку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *