Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Інтерв’юер Юрій Дудь поспілкувався з мандрівником Антоном Птушкіним. Розмова була незвична – вони подолали маршрут Лікійської стежки. Що з цього вийшло – читайте далі.



Шо таке Лікійська стежка

Розташована на південному заході Туреччини. Протяжність маршруту сягає близько 540 кілометрів, тому його ділять на три частини: Західну, Центральну та Східну. Кожна з них має свої особливості.

Вперше описала дорогу американка Кейт Клоу в 200 році в своїй книжці-путівнику “Лікійська стежка. Перший пішохідний маршрут в Туреччині”. Вона жила в Анталії та захоплювалася античною історією, природою та трекінгом. А у книзі описала маршрут по днях, природу та цікаві місця.

Читати  Обрані перші три космічних туристи для польоту на кораблі SpaceX

Відправлятися у похід можна майже весь рік, окрім літа, через високу температуру. Цей піший маршрут є одним з найпопулярніших у світі, тому обдуманий до деталей. Наприклад, є спеціальні позначки на деревах чи каменях.

Частини маршруту

Західна

Фетхіє – Олюденіз – Фаралія – Алинча – Бель – Патара – Калкан – Каш – Гелідонія

Починається від міста Фетхіє. Тут є арка, яка показує початок маршруту. Загалом це найлегша частина маршруту, тому що високогірних ділянок та перепади висоти невеликі.

Читати  З Google зникла найпопулярніша локація Польщі "милий пес на балконі"

Центральна

Фініке – Белос – Демре – Учагиз – Кекова – Аперлае – Аполонія – Каш

Тягнеться від міста Фініке до міста Каш. Це складна частина маршруту через перепади висот. Туристи побачать багато старих та цікавих міст, залишки древньої церкви Алакілісе та церкву-усипальницю Святого Миколая.

Східна

Гейнюк – гора Тахтали (2365 м) – Бейчік – Чірали – Адрасан – мис Гелідонія

Читати  «Брюссельського хлопчика» одягли у захисний медичний костюм та маску

Один з найпопулярніших напрямів маршруту, тому що знаходиться недалеко від Анталії. Умовно його ділять на гірський та приморський.

Починається у передмісті Гьойнюка і закінчується біля скелястий мису Гелідонія. Туристів під час подорожі очікують каньйони, водоспади, міста з древніми руїнами, гори, гранатові сади та ресторани зі свіжою фореллю.

Дудь та Птушкін на Лікійській стежці

Про спільну подорож блогери домовилися ще на початку 2020 року. Зустрілися вони в турецькому селищі Олюденіз на середземноморському узбережжі.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *