Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

При поїздці в США більшість іноземних громадян з візами не можуть використовувати авіарейси з пересадкою в аеропортах Шенгенської зони, Великобританії та Ірландії, йдеться в роз’ясненні Посольства США в Україні.



Через це дипломати рекомендують ретельно враховувати обмеження, пов’язані з COVID-19 і планувати поїздку відповідно до цього.

Заборона на в’їзд іноземців, які останні 14 днів фізично перебували в країнах Шенгенської зони, Великобританії та Ірландії ще в березні 2020 року ввів президент США Дональд Трамп. Укази глави держави діють безстроково до їх скасування.

Через це більшість іноземців не зможуть скористатися стикувальними рейсами KLM і Lufthansa. Авіакомпанії днями відновили польоти в Україну і пропонують рейси з Києва в США через Амстердам і Франкфурт.

Інформацію про те, що пасажирів можуть зняти з рейсу при спробі вилетіти в США транзитом через Європу, підтверджують користувачі туристичних форумів і спеціальний довідник IATA, в якому йдеться про заборону пересадки в аеропортах Європи.

Скористатися рейсами можуть лише громадяни США і іноземці з правом на проживання в США. До списку виключень внесені також іноземці, які мають родичів, що є громадянами США або мають посвідку на проживання в США.  Детальніше з повним переліком категорій можна ознайомитися в указі президента Дональда Трампа на сайті Білого дому.

Виходячи їх цього, єдиною альтернативою на даний момент для іноземців, які не включені в список виключень, дістатися з України та сусідніх країн в США є прямі рейси авіакомпанії МАУ – періодично вона ставить в розклад рейси з Києва в Нью-Йорк або Майамі. Однак перед покупкою авіаквитків слід уточнювати статус рейсу і можливість перебування на ньому, так як в деяких випадках прикордонна служба не випускала громадян України навіть за наявності діючої візи.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *