Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Ніч у Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Яворницького

Неймовірні перетворення, гості з минулого і справжня машина часу – такою буде цьогорічна програма в історичному музеї Дніпра, який одним із перших в Україні приєднався до міжнародної акції. 22 травня у внутрішньому дворику з 14:00 до 16:00 проводитимуть безкоштовні майстеркласи з розфарбовування писанок, малювання, ліплення. А з 17:00 щопівгодини розпочинатимуться екскурсії, які дозволять відвідувачам побувати в різних епохах, зустрітися з видатними особистостями, такими як історик Дмитро Яворницький, поспілкуватися з акторським втіленням одного відомого художника і навіть взяти участь у створенні його картини. Особливу увагу приділять містифікаціям – міські легенди на час оживуть. Вартість квитка: 300 грн.



Ніч у Чернігівському художньому музеї ім. Галагана

Найкреативніший музей Чернігова цього року підготував на 22 травня до міжнародної акції “Ніч музеїв” поетично-драматичний перформанс-презентацію колекції дизайнерського одягу Ольги Костюченко, міні-виставку дизайнерських капелюшків Валентини Свистун та концерт “Весняний настрій” капели бандуристів імені Остапа Вересая. Також у програмі: відкриття персональної виставки декоративно-ужиткового мистецтва Анатолія Семенцова “Коли Сонце було богом”, лялькова казка-жарт “Принцеса-стрибунка”, зустрічі, лекції та майстеркласи. Початок о 15:00, вхід вільний.

Читати  Революційний винахід: у літаках можуть з'явитися дворівневі крісла

Ніч у Музеї історії Полтавської битви

Нічна екскурсія “Міфи і факти поля Полтавської битви”, яку планують провести в музеї 28 травня в Музеї Полтавської битви, суттєво відрізняється від денної завдяки особливій історичній атмосфері. У новому світлі постануть пам’ятки Полтавської битви на території музейного містечка, історичні костюми дозволять відчути себе воїнами XVIII століття, кульмінацією стане артилерійське шоу. По завершенні екскурсії гостей чекатимуть майстри вогню, додаючи нічній екскурсії відтінку містичного та неповторного. Крім того, 22 травня о 12:00 музей пропонує долучитися до тематичної екскурсії “Шляхом Далекарлійського полку”, яка дозволить відчути себе учасниками Полтавської битви на боці шведської армії. Вартість квитка: 120 грн.

Читати  Де не можна брати каву з собою або говорити іспанською: 15 дивних правил у різних країнах

Ніч музеїв у Харкові

Велику програму заходів до міжнародної акції “Ніч музеїв” у Харкові підготував на 22 травня Обласний організаційно-методичний центр культури і мистецтва. Найцікавішими будуть театралізація “Коли оживають тіні” (19:00) і тематичний театралізований квест “Сторінками життя Довженка” (19:15) у виставковій залі 1-го поверху. Крім того, протягом вечора перед входом до галереї “Мистецтво Слобожанщини” триватимуть театральні дійства, виступи харківських вокалістів і рок-гуртів. Вхід вільний.

Ніч у Музеї архітектури Запоріжжя

22 травня з 15:00 до 22:00 у наймолодшому музеї Запоріжжя відбудеться захід “Архітектура проти ночі”, присвячений Міжнародному дню музеїв. Головною подією стане екскурсія з ліхтариками “Архітектурна темрява”. Також можна буде відвідати локацію гри у монополію “Старе місто” для дружніх і сімейних компаній, пройти музейний квест “Таємниця Старого Олександрівська”, послухати лекцію про історію кавової культури Запоріжжя. Для дітей заплановано турнір зі складання архітектурних пазлів та майстерклас із виготовлення музейних сувенірів. Вхід вільний.

Читати  Чоловік втопив телефон в озері, а через рік знайшов його

Ніч музеїв у Сумах

Щороку місто Суми проводить загальноміську міжмузейну акцію “Ніч музеїв”. Цього року через карантин дату заходу вирішили пересунути на 29 травня. Програму ще не оголосили, але очікується, що це будуть інсталяційні, художні, перформативні, музичні проєкти, світлові та відео шоу, які будуть виграшно представлені в нічному урбаністичному просторі.

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *