Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

На борт літака не можна проносити рідини у пляшках, більших за 100 мілілітрів. Тому більшу тару, зокрема, й пакети з соком, в аеропорту змушують викинути.



Винятком є рідини, куплені безпосередньо в зоні Duty Free. Але там теж є свої обмеження.

Чому ввели заборону

У 2006 році в аеропорту Лондона затримали громадянина Великої Британії Абдуллу Ахмеда Алі, який мав зв’язки з ісламськими радикалами. В його багажі виявили речовини, якими він міг підірвати кілька літаків. Вони були замасковані під апельсиновий сік. Тоді Служба безпеки виявила угрупування терористів, які хотіли влаштувати теракт на 20 літаках.

Читати  В Італії реконструюють Колізей

Зловмисники обрали пляшки з рідиною, адже вода є ідеальним розчинником та може стати маскуванням для отруйних речовин, різних реагентів для створення вибухівки. Проте, за підрахунками спеціалістів, для виготовлення повноцінної бомби потрібно більше 1 літра рідини. Якщо ж рідини буде менше, тоді терористам не вдасться створити масштабну пожежу.

Які взагалі правила перевезення рідин

  • На борту літака дозволено провозити рідини в тарі об’ємом не більше 100 мілілітрів. Сукупний обсяг не повинен перевищувати 1 літра.
  • Ці пляшечки варто щільно закрити та запакувати у прозорий пластиковий пакет або прозору косметичку.
  • До рідин також відносяться креми, туш, парфуми тощо.
  • Якщо ж везете із собою ліки, то їхній об’єм теж не має перевішувати 100 мілілітрів. Крім того, їх треба вести в оригінальній фабричній тарі. Також бажано мати рецепт від лікаря на ці медикаменти.
  • Виняток може становити баночки з дитячим харчуванням, але вони мають бути у закритому упакованні.
Читати  Як зробити комплімент англійською мовою: добірка влучних прикладів

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *