Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Компліменти – це простий, але дієвий засіб, що допоможе здобути прихильність іншої людини та налагодити добрі стосунки. Також це своєрідна традиція, адже говорити слова похвали та захоплення заведено на святкуваннях та різноманітних церемоніях (наприклад, на врученні нагород). Тож вміння дарувати компліменти є корисною навичкою. Тим паче якщо робити це міжнародною мовою.



У висловах люб’язності головне – не переборщити. Тоді приємні слова можуть здатися нещирими, навіть саркастичними, і сформувати недовіру до того, хто їх промовив. Комплімент має бути лаконічним і водночас вишуканим. До вашої уваги – кілька таких вдалих зразків англійською мовою.

Pretty as a picture – в Україні кажуть так: як намальований чи як намальована.

Словосполучення використовується в значенні дуже гарний або гарна. Тобто, людина настільки вродлива, наче образ з картини.

Читати  У Таїланді почала діяти заборона на використання сонцезахисних кремів: причина обмеження

Dressed up to the nines – вдягнутий дуже елегантно, досконало.

Стриманий комплімент, який може бути адресованим як жінці, так і чоловікові. Фраза застосовується, коли людина хоче звернути увагу на чийсь гарний смак та доречний наряд.

To dazzle someone – осліплювати, вражати когось.

Таку фразу можна сказати, коли хтось справив на вас сильне враження і ви не очікували, що вигляд цієї людини може бути таким ефектним.

Читати  Скелі й лікувальне джерело: на Прикарпатті розробили новий гірський маршрут

How well you look! – Як добре ви виглядаєте!

Читати  Lufthansa оснастить економ-клас спальними місцями: як вони виглядатимуть

Ще один лаконічний спосіб звернути увагу на зовнішній вигляд людини. Краще, якщо після цієї фрази уточнити, що саме вам сподобалося в образі співрозмовника: зачіска, костюм чи елегантний шарф. Так комплімент виглядатиме уважнішим.

 

To be great at doing something – робити щось дуже добре.

Хвалити можна не лише зовнішні якості, але й вміння людини та її таланти. Якщо господиня свята смачно готує чи запрошений гість гарно танцює, не буде зайвим звернути на це увагу.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *