Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
У 2022 році в данському музеї Мозгорд, який вважається одним із найкращих у Європі, відбудеться виставка «Русь – вікінги на Сході».

Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики у Фейсбуці.



«За підтримки МКІП наступного року в Мозгорді, одному з найкращих музеїв Європи, пройде виставка «Русь – вікінги на Сході». Цей археологічний та етнографічний музей розміщений у передмісті данського Орхуса», – йдеться в повідомленні.

Читати  Відпочинок у Буковелі та на інших курортах під час локдауну: де натовпи туристів і які ціни

Зазначається, що про організацію виставки говорили під час зустрічі заступниці міністра культури та інформаційної політики Світлани Фоменко та директора музею Мадса Келера Хольста.

«Виставка дасть можливість показати історію України у європейському контексті, водночас українські музеї отримають новий міжнародний досвід», – заявила Фоменко.

У МКІП зазначили, що восени 2020 року музей Мозгорд звернувся до Національного музею історії України з пропозицією організовувати виставку.

Читати  Найцікавіші підземелля Львова, які можна відвідати без екскурсовода

«Зараз йде активна її підготовка, зокрема відібрано експонати із фондів НМІУ та регіональних українських музеїв у Чернігові, Харкові та Житомирі. До підготовки виставки залучено також музеї країн Скандинавії, Балтії та Німеччини», – зазначається в повідомленні.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *