Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
На Вінниччині 21 серпня в Уланівській громаді Хмільницького району вперше відбудеться кулінарний фестиваль «Картопля по-уланівськи».

Про це йдеться у повідомленні оргкомітету фестивалю.



«Вінниччина багата на кулінарні традиції, які мають стати основою для розвитку гастромаршрутів в області та створення унікальних туристичних «магнітів» у громадах. Уланівська громада має свою «родзинку» – всесвітньо відому страву «Картопля по-уланівськи», тому вона стала центральним елементом гастрономічного фестивалю», – йдеться у повідомленні.

Читати  На Тилігульському лимані відкрився сезон кайтбордингу

Як зазначається, фестиваль має на меті популяризування унікальних страв подільської кухні, а саме картоплі по-уланівськи. Цей рецепт знаний і популярний у всьому світі. Його створила селянка Глафіра Дорош, яка мешкала в с. Уланів. Смачна і проста в приготуванні страва швидко й надовго посіла місце і в меню ресторанів, і в кулінарному «арсеналі» господинь.

Фестиваль «Картопля по-уланівськи» матиме яскраве етнографічне й кулінарне забарвлення. Організатори визначили чотири локації – етнозона, фудкорт, дитяча та лаунджзона. Крім того, кожен населений пункт Уланівської громади презентуватиме авторські страви на основі рецептів Глафіри Дорош, авторки не лише популярного рецепту картоплі по-уланівськи, а й інших кулінарних цікавинок.

Читати  Природна ковзанка довжиною в 10 кілометрів на озері Патерсволдсемер

Програмою фесту передбачені кулінарний майстер-клас від Ігоря Місевича, а також дегустація картоплі по-уланівськи й інших популярних страв, які притогують професійні кухарі та кулінари-аматори.

Також під час заходу відбудеться творча презентація сіл, які входять до складу Уланівської сільської громади, – виступи популярних музичних колективів – гуртів «Глорія» та «Водограй», сольних виконавців і музичні та спортивні конкурси, змагання для дітей і дорослих. Працюватиме мінімузей Глафіри Дорош.

Читати  Названі найкращі країни світу для подорожей поодинці

Наразі триває процедура включення рецепту картоплі по-уланівськи до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *