Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
У Харкові відремонтують покрівлю та приміщення оглядового майданчика на даху Держпрому – пам’ятки архітектури національного значення, датованої ХХ століттям.


Цей факт підтвердив директор Харківського обласного комунального  виробничо-експлуатаційного підприємства “Держпром”, кандидат економічних наук Микола Чехунов.

“Так, дійсно, сьогодні оголошено закупівлю послуг з ремонту та реставрації покрівлі і приміщень для оглядового майданчика на даху Держпрому, який прийматиме туристів”, – зазначив Чехунов.

Читати  Бум під час пандемії: колоритне турецьке місто, в яке їдуть мільйони туристів

За його словами, оглядовий майданчик обладнають на 12-му поверсі в шостому під’їзді Держпрому. Очікувана вартість робіт – 4,925 млн грн.

“Роботи мають бути виконані до 31 липня 2021 року. Оглядовий майданчик буде огороджений перилами зі скляними елементами. Також підрядник має встановити два оглядові біноклі чи підзорну трубу”, – пояснив Чехунов.

Читати  Куди найчастіше подорожували українці під час новорічних свят

За його словами, аукціон у Prozorro запланований на 5 квітня.

26 січня 2017 року на засіданні Харківської обласній ради розглядали питання  розвитку туристичної галузі в Харківській області. Зокрема, обговорювалися пропозиції щодо створення туристичного об’єкта – оглядового майданчика на даху Держпрому.

Держпром, або Будинок Державної промисловості — перший радянський 13-поверховий хмарочос, пам’ятка архітектури у стилі конструктивізму, одна з трьох харківських висоток, збудована впродовж 1925-1928 років. Споруда корисною площею 60 тис. кв. м заввишки 60 м, а разом з телевізійної вишкою – 108 м, розташовується на площі Свободи у центрі Харкова. У травні 2017 року Держпром внесено до попереднього списку пам’ятників ЮНЕСКО.

Читати  8 визначних пам'яток, які стали місцями вакцинації

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *