Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
На Черкащині заявки на ревіталізацію у межах програми “Велика реставрація” формують щодо одинадцяти об’єктів культурної спадщини в Чигирині, Каневі, Умані й шевченківських місцях.


Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОДА

“З 3 березня 2021 року Міністерство культури та інформаційної політики України розпочало приймання заявок на участь у відборі проєктів робіт з реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, що будуть реалізовані у межах програми “Велика реставрація”. Зараз управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА спільно з представниками закладів культури формують заявки на ревіталізацію 11 об’єктів культурної спадщини Черкащини. А саме таких заповідників: Національний історико-культурний заповідник “Чигирин”; Шевченківський національний заповідник (Канів); Національний заповідник “Батьківщина Тараса Шевченка”; Державний історико-архітектурний заповідник “Стара Умань”, – йдеться у повідомленні.

Читати  Біля підніжжя головного хмарочоса Дубаю відкрилася величезна тераса

Втім, як зазначила очільниця управління культури та охорони культурної спадщини Черкаської ОДА Людмила Фіть, це лише частина культурної спадщини області. За її словами, наразі в облдержадміністрації активно формують пакети документів для подання і впевнені, що більшість проєктів переможуть у конкурсі. Навіть якщо якісь із них не пройдуть відбір, то вже матимуть готові грантові заявки, які зможуть подати на інші українські та міжнародні конкурси.

Читати  В'язниця для демонів: в мережі з'явилося відео таємничого "Колодязя пекла" в Ємені

Реконструкція об’єктів культурної спадщини в межах проєкту “Велика реставрація”, оголошена постановою Кабінету Міністрів України №1214 від 9 грудня і розрахована на три роки. Роботами планується охопити 150 об’єктів.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *