Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Експозиція представляє ретроспективу львівського модернізму від 1914 до 1998 року.

Львівська національна галерея мистецтв імені Б. Г. Возницького презентувала свою нову експозиційну локацію – Музей модернізму. У новому музеї сім залів, в яких виставили майже 200 творів від більш 70 авторів.



Експозиція представляє ретроспективу львівського модернізму від 1914 до 1998 року.

Читати  Стюардеса придивилася до крила літака та запобігла катастрофі

Починає експозицію зал історичного авангарду і високого модернізму 1914-1939 рр. Другий розділ експозиції ілюструє мистецтво за часів тоталітарного пресингу 1939-1953-х років. Тут вперше системно представлені різновиди тактильної абстракції і раннього структуралізму в авторстві Карла Звіринського і художників його “герметичного кола”.

Наступний зал розкриває феномен Євгена Лисика – унікального сучасного сценографа і художника екзистенціаліста.

Читати  Шампанське і фокуси: стюардеси розповіли про найдивніші прохання багатих пасажирів

Четвертий зал присвячений пост-індустріального бунту львівських нонконформістів (Любомир Медвідь, Іван Остафійчук, Романа Жук, Роман Петрук).

П’ятий зал ілюструє масштабне явище “львівського нео-авангарду” – мистецтво 1962-1975 років, що ілюструє нетривалий період повернення сучасної стилістики до львівського мистецтво.

Наступна частина експозиції експонує твори заключної фази сучасної естетики, з еакцентамі на структуралізму, космогонії тематиці і медитативних формах безпредметних образів. Останній зал візуалізує перехідний етап між львівським модернізмом і постмодернізмом. Твори Мирослава Ягоди, Романа Жука, Ростислава Лаха, Андрія Сагайдаковського.

Читати  Після трирічної перерви: Таїланд відкрив популярний пляж, де знімали фільм з Ді Капріо

Музей працює щодня, крім понеділка. Ціна квитка для дорослих – 90 гривень; для дітей і пенсіонерів – 20 гривень; для студентів – 50 гривень.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *