Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

5-6 червня у Вінниці на Території SUN (вул. Маяковського, 243) вже вдруге відбудеться Вікенд мандрівників, який буде присвячений пішим- і веломаршрутам та стане частиною майбутнього проєкту під назвою Camino Podolico. Захід відбудеться просто неба з дотриманням заходів протиепідеміологічної безпеки.



На тлі боротьби з пандемією COVID-19 і значного скорочення масових заходів ця подія стане ковтком свіжого повітря для усіх, хто скучив за подорожами або давно планував їх розпочати. Програма Вікенду розкриє тонкощі планування мандрівок, дасть змогу почерпнути тревел-досвід з різних куточків України, а ще забезпечить відпочинок на свіжому повітрі та можливість долучитися до першопрохідців нового туристичного проєкту Поділля, який планується включити до міжнародного маршруту Шляхів святого Якова.

Читати  Національний авіаперевізник з'явиться вже цього року, – Зеленський

Участь у заході – безкоштовна. На Території SUN між 4 і 6 червня буде можливість розмістити намет.

Подію організовує департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради та Барська міська рада у партнерстві з турклубом «Бідняжка» та мережею туристичних магазинів Gorgany.

У перший день Вікенду досвідчені мандрівники, активісти та тревел-блогери будуть розкривати свої навички проходження піших та веломаршрутів, поділяться корисними лайфхаками по підготовці до подорожей та розкажуть цікаві історії, які траплялися з ними під час мандрів. Серед спікерів – автор тревелогів Максим Беспалов, відеоблогер Сергій Нагорний, творці тревел-проєктів «Хащі» і «Двоколісні хроніки». Програма першого дня завершиться атмосферним виступом етно-ф’южн гурту Folknery.

Читати  До Вінниці на червневий вікенд з’їдуться мандрівники з усієї України

На другий день події всі охочі зможуть пройти одними з перших частину майбутнього Подільського шляху святого Якова. Шлях святого Якова – це міжнародний культурний маршрут, який бере свій початок від паломницької дороги до могили апостола Якова в іспанському місті Сантьяго-де-Компостела. Чимало країн уже інтегрувались у мережу St James’ Ways. Проєкт Camino Podolico може стати поштовхом до створення екскурсійних шляхів по всій Україні та з’єднання їх з європейськими маршрутами.

Цей піший маршрут сполучить 10 громад від Вінниці до Кам’янця-Подільського історичною дорогою через місто Бар.

Читати  США планують спростити правила в'їзду для українців

Учасникам Вікенду мандрівників буде запропоновано пройти частину маршруту – з Вінниці до Селища. Після проходження цієї дистанції у Селищі на них чекатимуть цікаві активності, зокрема прогулянка по залишках старовинного Черленківського замку та візит на кінну ферму поблизу мальовничого озера. Таким чином абсолютно кожен учасник Вікенду навіть без глибокого досвіду піших подорожей зможе відчути себе частинкою нового культурного маршруту. По завершенню заходу найзавзятіші мандрівники можуть далі тестувати Подільський шлях святого Якова та продовжити свій маршрут до Бару і Кам’янця-Подільського.

Деталі заходу і його програма будуть з’являтися на сторінці Фейсбук-події «Вікенд мандрівників».

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *