Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Якщо кілька років тому думки про відпочинок на Занзібарі здавалися чимось нереальним, то зараз усе кардинально помінялося. Подорож на цей екзотичний острів перестала бути недоступною, а організувати її може кожен. Про це йдеться у матеріалі Travel 24.



Чому Занзібар?

По-перше, ціни суттєво впали. Якщо торік подорож на Занзібар на двох обійшлася б у 3 – 4 тисячі доларів, то цьогоріч можна вписатися й у 2. І не виключено, що з часом ціни знову злетять до небес, якщо не вище.

По-друге, не потрібно здавати жодних тестів. Цей пункт сподобається тим, у кого не так уже й багато часу, щоб ще й здавати аналізи напередодні подорожі. Ми ж нагадуємо, що потрібно максимально слідкувати за своїм станом здоров’я!

По-третє, тут надзвичайно затишно. Люди на Занзібарі добрі, що дозволить почуватися, наче вдома. Та й у вас випаде нагода перезавантажитися та спробувати відпочити від метушні. Ви залежатимете лише від приливів і відливів, а також сходу та заходу сонця. І більше нічого!

Квитки на Занзібар

Якщо раніше думка про політ на Занзібар могла викликати лише усмішку, то зараз це – доступна реальність. Адже більше не потрібно переживати про пересадки, сидіти годинами в аеропорту і так далі. Порівняно нещодавно відкрився прямий рейс на Занзібар з Києва від авіакомпанії SkyUp. І саме ним ми й добиралися до цього райського острова.

Читати  Комісія за два місяці роботи присвоїла зірки 52 українським готелям

Ціни на квитки

Переліт до Занзібару не можна назвати бюджетним. І тут немає чому дивуватися, адже відстань від Києва до Занзібара становить понад 6300 кілометрів.

Як і у більшості авіаперевізників, ціни на квитки відрізняються у залежності від певних періодів. Наприклад, переліт на новорічні свята обійдеться у 60 тисяч гривень за 2 у дві сторони. Після свят є можливість придбати квитки за 35 тисяч на двох!

Проживання на Занзібарі

Якщо ви вибрали для себе дати подорожі, купили страховий поліс, а також визначилися з багажем – пора замислитися над проживанням. Занзібар – острів, розрахований на туристів. Тож тут можна знайти житло практично на будь-який смак і гаманець. Але у нас є кілька важливих порад, на які варто звернути увагу перед бронюванням.

1. Наявність трансферу до готелю. Цей пункт важливий, адже більшість помешкань розташовані за 50 – 60 кілометрів від аеропорту. Дістатися до них можна буде на дала-дала (місцеві маршрутки), але ми не рекомендуємо цього робити, або ж на таксі, але за 50 – 60 доларів.

Читати  Історичний центр Одеси відтепер у вихідні буде пішохідним

2. Наявність харчування. Так, цей момент теж дуже важливий. Достатньо буде звернути увагу на помешкання, в яких уже передбачений сніданок. Це дозволить непогано зекономити. Що стосується варіантів all inclusive, то ніч у такому готелі на двох коштуватиме від 60 доларів. І це не межа.

3. Наявність Wi-Fi. Без інтернету все ж буде дуже важко на відпочинку, тож хотілося б бути на зв’язку. Роумінг на Занзібарі шалено дорогий. Ми промоніторили ціни усіх операторів і зрозуміли, що дешевше буде або користуватися СІМ-картою місцевого оператора, або Wi-Fi у готелі.

Вартість інтернету на Занзібарі:

  • 10 ГБ трафіку – 20 доларів;
  • 20 ГБ трафіку – 30 доларів;
  • 30 ГБ трафіку – 40 доларів.

На вибір доступні тижневий або місячний пакет. Ми брали місячний, адже перебували на острові 9 повних днів.

4. Відстань до океану. Ще один дуже важливий момент. Не дуже хочеться у 30-градусну спеку пертися до океану кілька кілометрів. Тож ми пропонуємо вибрати помешкання, яке розташоване на береговій лінії або поруч із нею.

Приліт на Занзібар і віза

Для відпочинку на Занзібарі потрібна віза. На щастя, її можна отримати в аеропорту по прильоту. Для цього вас під час митного контролю відправлять до каси. Вартість візи – 50 доларів. Оплатити її можна як готівкою, так і карткою. Ми рекомендуємо це робити карткою. Пізніше пояснимо, чому.

Читати  На Балі провели вечір українського кіно

До слова, під час польоту вам вручать карту здоров’я, яку потрібно буде заповнити та віддати співробітнику аеропорту в Занзібарі. Тому ми рекомендуємо взяти з собою ручку.

Як дістатися до готелю

Якщо ваш готель передбачає трансфер – перейматися узагалі немає за що. По вас приїде автомобіль під час прильоту. В іншому випадку доведеться скористатися дала-дала або таксі.

Дала-дала – місцеві маршрутки, але виглядають вони доволі специфічно. Відразу ж зазначимо, що про жодну соціальну дистанцію у них не йдеться. Тож це таки сумнівний варіант добирання!

Туристичний розмовник суахілі

  • Привіт – Саса, мамбо, джамбо
  • Як справи? – Хабар гани?
  • Спасибі, добре – Нзурі, Асанте
  • До побачення! – Ква Хері!
  • Будь ласка – Тафадхалі
  • Як вас звати? – Джина лако нані?
  • Мене звуть… – Джина Лангу ні…
  • Спасибі – Асанте
  • Вибачте – Самахані (звернути увагу), Насікітіка (просити вибачення)
  • Скільки це коштує? – Нгарі?
  • Це занадто дорого – Гхалі
  • Я не розумію – Нісамехе сіфахаму
  • Я люблю тебе – Накупенда

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *