Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Якщо кілька років тому думки про відпочинок на Занзібарі здавалися чимось нереальним, то зараз усе кардинально помінялося. Подорож на цей екзотичний острів перестала бути недоступною, а організувати її може кожен. Про це йдеться у матеріалі Travel 24.



Чому Занзібар?

По-перше, ціни суттєво впали. Якщо торік подорож на Занзібар на двох обійшлася б у 3 – 4 тисячі доларів, то цьогоріч можна вписатися й у 2. І не виключено, що з часом ціни знову злетять до небес, якщо не вище.

По-друге, не потрібно здавати жодних тестів. Цей пункт сподобається тим, у кого не так уже й багато часу, щоб ще й здавати аналізи напередодні подорожі. Ми ж нагадуємо, що потрібно максимально слідкувати за своїм станом здоров’я!

По-третє, тут надзвичайно затишно. Люди на Занзібарі добрі, що дозволить почуватися, наче вдома. Та й у вас випаде нагода перезавантажитися та спробувати відпочити від метушні. Ви залежатимете лише від приливів і відливів, а також сходу та заходу сонця. І більше нічого!

Квитки на Занзібар

Якщо раніше думка про політ на Занзібар могла викликати лише усмішку, то зараз це – доступна реальність. Адже більше не потрібно переживати про пересадки, сидіти годинами в аеропорту і так далі. Порівняно нещодавно відкрився прямий рейс на Занзібар з Києва від авіакомпанії SkyUp. І саме ним ми й добиралися до цього райського острова.

Читати  Куди поїхати на 8 березня: три бюджетних напрямки в Україні

Ціни на квитки

Переліт до Занзібару не можна назвати бюджетним. І тут немає чому дивуватися, адже відстань від Києва до Занзібара становить понад 6300 кілометрів.

Як і у більшості авіаперевізників, ціни на квитки відрізняються у залежності від певних періодів. Наприклад, переліт на новорічні свята обійдеться у 60 тисяч гривень за 2 у дві сторони. Після свят є можливість придбати квитки за 35 тисяч на двох!

Проживання на Занзібарі

Якщо ви вибрали для себе дати подорожі, купили страховий поліс, а також визначилися з багажем – пора замислитися над проживанням. Занзібар – острів, розрахований на туристів. Тож тут можна знайти житло практично на будь-який смак і гаманець. Але у нас є кілька важливих порад, на які варто звернути увагу перед бронюванням.

1. Наявність трансферу до готелю. Цей пункт важливий, адже більшість помешкань розташовані за 50 – 60 кілометрів від аеропорту. Дістатися до них можна буде на дала-дала (місцеві маршрутки), але ми не рекомендуємо цього робити, або ж на таксі, але за 50 – 60 доларів.

Читати  У центрі Києва відкрили пам'ятник поліцейському

2. Наявність харчування. Так, цей момент теж дуже важливий. Достатньо буде звернути увагу на помешкання, в яких уже передбачений сніданок. Це дозволить непогано зекономити. Що стосується варіантів all inclusive, то ніч у такому готелі на двох коштуватиме від 60 доларів. І це не межа.

3. Наявність Wi-Fi. Без інтернету все ж буде дуже важко на відпочинку, тож хотілося б бути на зв’язку. Роумінг на Занзібарі шалено дорогий. Ми промоніторили ціни усіх операторів і зрозуміли, що дешевше буде або користуватися СІМ-картою місцевого оператора, або Wi-Fi у готелі.

Вартість інтернету на Занзібарі:

  • 10 ГБ трафіку – 20 доларів;
  • 20 ГБ трафіку – 30 доларів;
  • 30 ГБ трафіку – 40 доларів.

На вибір доступні тижневий або місячний пакет. Ми брали місячний, адже перебували на острові 9 повних днів.

4. Відстань до океану. Ще один дуже важливий момент. Не дуже хочеться у 30-градусну спеку пертися до океану кілька кілометрів. Тож ми пропонуємо вибрати помешкання, яке розташоване на береговій лінії або поруч із нею.

Приліт на Занзібар і віза

Для відпочинку на Занзібарі потрібна віза. На щастя, її можна отримати в аеропорту по прильоту. Для цього вас під час митного контролю відправлять до каси. Вартість візи – 50 доларів. Оплатити її можна як готівкою, так і карткою. Ми рекомендуємо це робити карткою. Пізніше пояснимо, чому.

Читати  Turkish Airlines влаштувала розпродаж квитків з України до США: куди можна полетіти й за скільки

До слова, під час польоту вам вручать карту здоров’я, яку потрібно буде заповнити та віддати співробітнику аеропорту в Занзібарі. Тому ми рекомендуємо взяти з собою ручку.

Як дістатися до готелю

Якщо ваш готель передбачає трансфер – перейматися узагалі немає за що. По вас приїде автомобіль під час прильоту. В іншому випадку доведеться скористатися дала-дала або таксі.

Дала-дала – місцеві маршрутки, але виглядають вони доволі специфічно. Відразу ж зазначимо, що про жодну соціальну дистанцію у них не йдеться. Тож це таки сумнівний варіант добирання!

Туристичний розмовник суахілі

  • Привіт – Саса, мамбо, джамбо
  • Як справи? – Хабар гани?
  • Спасибі, добре – Нзурі, Асанте
  • До побачення! – Ква Хері!
  • Будь ласка – Тафадхалі
  • Як вас звати? – Джина лако нані?
  • Мене звуть… – Джина Лангу ні…
  • Спасибі – Асанте
  • Вибачте – Самахані (звернути увагу), Насікітіка (просити вибачення)
  • Скільки це коштує? – Нгарі?
  • Це занадто дорого – Гхалі
  • Я не розумію – Нісамехе сіфахаму
  • Я люблю тебе – Накупенда

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *