Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Одна з головних споруд Стамбула та Туреччини – це палац Топкапи. Саме туди їдуть мільйони туристів, щоб дізнатися більше про султанів, їх гарем та історію Османської імперії.



Головний палац

Побудували його ще у 1478 році і сьогодні всі його зали та кімнати займають площу приблизно 700 гектарів. Палац Топкапи – найбільший і найстаріший палац у світі, який зберігся до наших днів.

Читати  Зі Львова до Берліна тепер можна доїхати поїздом. Розклад. Вартість

До 19 століття – це був головний палац турецький султанів. У 1854 султан Абдул-Меджід I переїхав у нову резиденцію – Палац Долмабахче. А у 1923 році був оголошений музеєм.

Захист столиці

Перекладається Топкапи як “гарматні ворота”. Від турецьких слів top — гармата, kapı — ворота, двері. Кожен раз, коли султан залишав свою резиденцію, повинен був лунати гарматний постріл.

Читати  Перезимувати на Карибському узбережжі: популярні острови видаватимуть візи для фрилансерів

Ще одна назва палацу Сераль, що означає “великий будинок, палац”.

Жителі палацу

Лише в Гаремі налічується 400 кімнат, де султан утримував своїх наложниць під наглядом Валіде – своєї матері. Іноді тут було аж 300 наложниць. Найбільше число жителів було 4 тисячі осіб.

Прекрасний вид

Топкапи зручно розташувався над Босфором. Напевно, з султанських покоїв було добре видно всю столицю. А ось улюбленим місцем султанів був позолочений павільйон Іфтарійе у четвертому дворі, який височить над садами палацу, Золотим Рогом і Галатської вежею.

Читати  Прогулятися Парижем та підкорити Еверест: кращі книги про мандрівки

Християнські релігії

Туреччина – це мусульманська країна. Проте у Топкапи зберігаються і християнські реліквії, які потрапили сюди після завоювання Константинополя, наприклад муміфікована рука святого Іоанна Предтечі, якою він хрестив Ісуса, і частини черепа святого апостола Петра.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *