Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

На сьогоднішній день найперспективнішими і вже затребуваними як у внутрішніх, так і іноземних туристів регіонами є Захід і південь України.



Приток туристів з-за кордону очікується в Україні у 2022 році. Такими оптимістичними прогнозами поділилася голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів.

“Наступного року очікуємо значного притоку гостей з-за кордону. При цьому географія дуже різноманітна: від країн Арабської Затоки, Туреччини до країн Європи, зокрема, Німеччини та Польщі. Прогнози дуже оптимістичні й мають позитивно вплинути як на прибутковість підприємців, так і на збільшення надходжень до державного бюджету”, – зазначила Олеськів.

Читати  Ніяких селфі: в яких туристичних місцях категорично заборонено робити фото

Вона також нагадала, що іноземець у середньому витрачає близько 900 доларів протягом 4-7 днів перебування у країні. На це варто орієнтуватися до бізнесу, який працює в індустрії туризму.

За словами Олеськів, на сьогоднішній день найперспективнішими і вже затребуваними як у внутрішніх, так і іноземних туристів регіонами є Захід і південь України.

“Якщо говоримо про Захід, то це Івано-Франківщина, Закарпаття та Львівська область, якщо про південь – Одеська область, Миколаївщина та Херсонщина. Це ті регіони, які вже скоро зможуть на рівні з нашими найбільш розкрученими туристичними локаціями (Києвом, Львовом та Одесою) якісно приймати мандрівників, зокрема іноземних”, – додала голова Держтуризму.

Читати  У Херсоні розробили настільну гру з чумаками і гастросетом

Підбиваючи підсумки року, Мар’яна Олеськів, наголосила, що, незважаючи на пандемію та карантинні обмеження, туризм в Україні продовжує розвиватися, а за деякими показниками туристична галузь навіть випередила “доковідні” роки.

“Відстежуючи суму туристичного збору, можна сказати, що туристичні потоки продовжують стрімко зростати: протягом 9 місяців 2021 року відбулося зростання на 20% у порівнянні з “доковідним” 2019 роком. Спільно з Міністерством охорони здоровʼя України нам все ж вдалося залишити кордони відкритими. 2021 рік показує, що іноземцям Україна цікава, вони готові сюди їхати та витрачати гроші”, – сказала Олеськів.

Читати  Будівлі не вище пальм та заборона стригтися в середу: 10 цікавих фактів про Таїланд

Яскравим прикладом успіхів України у туристичній галузі є туристичний “бум” з боку громадян Королівства Саудівська Аравія, яких за 2021 рік прибуло в Україну близько 50 тисяч. Якщо порівнювати із попереднім роком, коли їх було лише 547 осіб, то різниця колосальна. У середньому, кожен громадянин КСА протягом перебування в Україні витрачає близько 2 тисяч доларів США.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *