Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Перед тим, як вирушити в мандри, неодмінно прочитайте правила етикету та закони, яких обов’язково дотримуватсия у різних країнах. Це допоможе не потрапити в скрутну ситуацію.



Користувачі ресурсу Reddit діляться кумедними та незвичними правилами поведінки, що діють в їх країнах. Дізнайтеся, що категорично заборонено робити в різних частинах світу.

Цікаві правила етикету в різних країнах

  1. В Австралії не можна підходити до небезпечних тварин: крокодилів, змій, павуків тощо. Також не можна чіпати й інших тварин, що не здаються небезпечними – багато з них перебувають на межі вимирання та охороняються законом.
  2. В Англії не можна лізти без черги – цього правила тут суворо дотримуються, порушникам можуть висловити своє невдоволення дуже категорично.
  3. В Японії потрібно знімати взуття, коли заходите в приміщення. А також тут заведено кланятися людям, які поклонилися вам.
  4. У жодній країні краще не йти на екскурсію до бідних та неблагополучних районів. Так ви демонструєте неповагу до людей, які там живуть.
  5. У Німеччині місцеві мешканці обожнюють, коли туристи пробують розмовляти із ними німецькою. Це може підняти їм настрій на цілий день.
Читати  Чому давні єгиптяни перестали будувати піраміди: несподівана причина

  • У Хорватії мешканці часто зобов’язані підтримувати чистоту на вулиці перед власним будинком. Тому цінуйте їх працю і не смітіть.
  • В Португалії у жодному разі не потрібно розмовляти іспанською.
  • У Фінляндії краще не наближатися надто близько до незнайомців – фіни понад усе цінують особистий простір.
  • В Аргентині вам не вдасться замовити каву з собою. У закладах тут просто немає одноразових горнят. Тому, заходячи у кафе, розслабтеся та випийте напій там.
  • У Китаї краще завжди мати з собою туалетний папір – адже у вбиральнях ви його часто не знайдете.
  • В Йорданії потрібно бути обережним з компліментами. Річ у тім, що людина може запропонувати вам предмет, який ви похвалили: годинник, брошку, сережки тощо. Звісно, від такого подарунка потрібно відмовитися.
  • В Нью-Йорку не заведено робити селфі на тлі Меморіалу жертвам трагедії 11 вересня. Ви можете зробити фото самого меморіалу, написів, але не власні світлини з веселими посмішками.
  • У Лондоні потрібно купувати квиток на метро наперед. Біля входу в метрополітен ви не знайдете місця, де його можна придбати.
  • В Ірландії заведено по черзі платити за алкоголь та їжу в пабі. Платіть, коли настане ваша черга, щоб ніхто не подумав, що ви жадібний.
  • У Кореї починати трапезу має найстарша людина. Тому не беріть виделку або палички для їжі до того, як це зробив старійшина за столом.
Читати  Невідомий покупець заплатив 80 тисяч євро, щоб піти на "побачення" з "Мона Лізою" без скла

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *