Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
На Закарпатті та у румунському Сату-Маре цьогоріч планують розпочати розроблення тематичного маршруту замками Карпат з елементами доповненої реальності.


Як повідомив голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров на своїй сторінці у Фейсбуці, цей проєкт став одним із переможців 3-го конкурсу Програми HUSKROUA ENI CBC 2014-2020 за участі Угорщини, Словаччини, Румунії та України, передає Укрінформ.

Читати  Дмитро Комаров показав місце, де за легендою, зустрілися Адам і Єва

За інформацією видання «Голос України», йдеться про тематичний маршрут для прихильників мандрувати замками (SMAR.T.OURISM), мета якого – підвищення туристичного потенціалу прикордонних районів.

«Передбачено створити спільний транскордонний тематичний замковий маршрут в районах Сату-Маре (Румунія) і Закарпаття. Проєкт розрахований на 24 місяці. Загальний бюджет – 337 000 євро. Бюджет АРР «Закарпаття» – 143 430 євро», – йдеться в повідомленні.

Читати  У Дрогобичі на Львівщині встановили присвячену солі артінсталяцію

Головний партнер проєкту – Асоціація розвитку міжсоціальної культури повіту Сату-Маре (Румунія). Партнери – КП «Асоціація регіонального розвитку «Закарпаття» Закарпатської обласної ради та Оноківська сільська рада.

Як повідомляв Укрінформ, на Закарпатті в 2021-2022 роках законсервують руїни чотирьох замків —Середнянського, Квасівського, а також замку Нялаб у селі Королево та замку Канків у Виноградові. Роботи проводитимуться за грантовим проєктом «Збереження замків Закарпаття», підготовленим АРР «Закарпаття».

Читати  Їжа, друзі й ванна з пелюстками. Надя Дорофєєва опублікувала великий влог з відпочинку на Балі

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *