Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

У зв’язку з переходом всієї країни до “зеленого” рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 уряд скасував вимогу про наявність негативного тесту на коронавірус або самоізоляції для українців, що повертаються з-за кордону, та іноземців з правом постійного проживання в Україні.



Відповідне повідомлення опублікував Урядовий портал.

“При “зеленому” рівні перетин державного кордону з будь-яких країн є безперешкодним для громадян України або іноземців з посвідкою на постійне проживання. Так само безперешкодно громадяни України можуть перетинати КПВВ”, – зазначають у повідомленні МОЗ.

Читати  Перший у світі: в Саудівській Аравії з'явиться "Музей у небі"

Також відомо, що згідно зі спільним рішенням Мінцифри із МОЗ, відтепер не потрібно буде встановлювати мобільний застосунок «Вдома» при поверненні з-за кордону до України.

Громадянам інших країн для в’їзду і далі обов’язково мати страховий поліс, що враховує і випадок захворювання на Covid-19, а також негативний тест або довідку про повний курс вакцинації.

Читати  В ОАЕ можна відвідати "палац з привидами"

У разі повернення на території України іншого рівня епідемічної небезпеки замість нинішнього «зеленого» вимога тесту або самоізоляції повернеться, незалежно від країни прибуття.

Самоізоляція не буде вимагатися за наявності негативного ПЛР-тесту на коронавірус, зробленого за 72 години до перетину кордону, або негативного експрес-тесту, або ж документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *