Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Будапешт — ідеальний варіант для зимової мандрівки до Європи. По-перше сюди дозволений в’їзд туристам з України. А по-друге  атмосфера міста дійсно заряджає святковим настроєм. Архітектура Будапешту створена для поціновувачів старої Європи. Отже, вперед знайомитись з найцікавішими локаціями міста та дізнаватись корисні лайфхаки для туристів.



Дунай  

Основні туристичні локації Будапешту знаходяться біля води: Парламент, Будайська фортеця, мости над Дунаєм та Рибацький бастіон. Тож кораблик чи річковий трамвай — це найкращий оглядовий майданчик в місті. Туристичні компанії пропонують різні варіанти прогулянок на кораблику:  від годинної екскурсії до романтичної вечері з вином та закусками. Ціни стартують від 15 €.
Але є бюджетніший варіант: купуєте квиток на громадський транспорт в будь-якому автоматі. Це може бути разовий квиток чи безлімітний на цілий день. А так як річковий трамвай входить в мережу громадського транспорту, то круїз по Дунаю можна здійснити за ціною квитка на автобус. Але така функція доступна тільки в будні дні.

Парламент 

Це найпопулярніша туристична точка в місті і символ Угорщини, загалом. Будівля Парламенту, вважається найбільшою в країні. Вона має 691 кімнату та 10 двориків. Щоб побудувати таку споруду знадобилось 40 мільйонів цеглин та 40 кілограм золота. В будівлі 13 ліфтів та 29 сходів. А зовні її прикрашають 90 статуй та 152 в середині. Будівля відкрита для відвідувачів. Години роботи можна дізнатись на сайті. 
Вартість квитків: Ціна квитків  — 6700 форинтів (18 €).

Читати  У Харкові показали унікальну колекцію старовинних прикрас Східної України

Базиліка Святого Іштвана

Неподалік від Парламенту, розташований найбільший храм міста. Вхід до нього безкоштовний, а на верхівці знаходиться оглядовий майданчик. З якого відкривається неймовірний вид на центральну частину столиці Угорщини та на площу перед собором. На якій частенько відбуваються різні ярмарки. Тож за атмосферою свята вирушайте сюди.
Вартість квитків: вхід на оглядовий майданчик — 1500 форинтів (4 €)

Центральний ринок 

По тому ж лівому боці Дунаю, знаходиться центральний ринок міста. Тут туристи та місцеві можуть придбати угорські спеції, ковбаси, сири та наливки. Крім того,  є декілька сувенірних крамничок з листівками, магнітами та іншими штучками. А на другому поверсі знаходяться  кафешки, де можна скуштувати традиційні угорські страви за приємними цінами.

Будайська фортеця 

Ще в XIII столітті на найвищому пагорбі міста Буда була побудована фортеця для захисту від монголо-татар. Десятиліття за десятиліттям територія біля обороної споруди розбудовувалось і зараз нагадує  невеличке містечко. На території Будайської фортеці знаходиться багато туристичних пам’яток: церква Святого Матьяша, Королівський палац, Національна галерея, Історичний музей та велика бібліотека. Дістатись до фортеці можна пішки, на автобусі або ж на старовинному фунікулері Siklo (до 15 січня 2022 фунікулер знаходиться на реставрації).
Вартість квитка: квиток на фунікулер 1400 форинтів в один бік та 2000 в обидва (4 € та 5.5 € відповідно).

Читати  SkyUp запровадила платну реєстрацію на рейс в аеропорту

Рибальський бастіон 

Частина комплексу Будайської фортеці, яка варта окремої уваги. Таку назву ця точка отримала тільки тому, що колись місцеві рибаки продавали тут свій улов. Рибальський бастіон — фортеця, яка зачаровує білосніжними мурами. Саме з цієї точки відкривається чудовий вид на Пешт. А найголовніше, що цей оглядовий майданчик абсолютно безкоштовний. Доречі, як і всі оглядові точки Будайської фортеці.

Термальні купальні Будапешту  

Будапешт — єдина в Європі столиця, що має статус курорту. Адже місто стоїть на сотні мінеральних джерел, які мають лікувальні властивості. Термальних купалень в місті більше десяти  на будь-який смак та гаманець.
Купальні графа Сечені — найбільші та найпопулярніші в місті. В комплексі знаходиться 18 басейнів (в приміщенні та на вулиці), 14 саун та декілька джакузі.
Купальні Геллерт —  найвишуканіші купальні в місті, знаходяться в однойменному готелі. В приміщенні термального комплексу  багато зелені, високі вишукані колони та милі затишні балкончики.
Купальні Палатинус — не такі популярні серед туристів, як попередні дві. Зазвичай, тут проводять час місцеві і ціни тут вдвічі нижчі ніж в інших туристичних.
Купальні Рудаш — купальні, яким вже 450 років, їх будували турки. Тут можна відвідати парові бані та декілька басейнів. Один з басейнів знаходиться на даху і з нього відкривається неймовірний вид на гору Геллерт та Дунай.

Читати  "Долина диявола": чому туристам варто відвідати український Гранд-Каньйон

Острів Маргіт

Якщо  з переліку вище обрали купальні Палатинус, які знаходяться на острові Маргіт. То точно маєте виділити хоча б годинку на прогулянку по острову. Адже це  улюблене місце для прогулянк місцевих. Окрім купалень тут є парк, аквапарк та міні-зоопарк, тож якщо подорожуєте з дітьми, то острів Маргіт — просто must visit. Сюди легко дістатись на автобусі №26.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *