Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Нові 7 чудес світу

13 років тому було оголошено новий список чудес світу, адже історія неодноразово поповнювалась новими шедеврами архітектури та мистецтва, які також заслуговують уваги.



Велика Китайська стіна

Великий Китайський мур, який мав захищати північні кордони Китайської імперії від нападів кочівників, називають “Стіна завдовжки 10 000 лі”. Він простягається вздовж гірського хребта Іньшань на півночі Китаю. Довжина головної стіни налічує майже 9 кілометрів. Загальна ж довжина всього муру сягає 21 кілометр, враховуючи усі відгалуження. Середня висота муру – від 6 до 8 метрів. Увесь периметр стіни всіяний сторожовими вежами, яких налічується аж 25 000. Будівництво тривало аж до 16 століття, хоча найстаріша частина муру була зведена ще у 7 столітті до н.е. Більшість частин муру збудували в епоху династії Мін.

Читати  У Китаї знайшли свого "сфінкса"

Колізей

Амфітеатр Флавіїв або ж римський Колізей просто дивовижна пам’ятка архітектури, де за часів Римської імперії проводилися бої гладіаторів і битви з дикими тваринами. Слово “колізей” з латинської перекладається як “колосальний”, що надзвичайно точно описує античний амфітеатр, адже його площа налічує цілих 24 000 квадратних метрів. Будівництво Колізею розпочав Тіт Флавій Веспасіан, римський імператор, у 72 році. А після занепаду Римської імперії Колізей поступово руйнувався. Зараз у Римі невпинно проводяться реставраційні роботи, аби зберегти історичний амфітеатр.

Чичен-Іца

Чичен-Іца – це стародавнє місто майя у Мексиці. Там розташований Священний сенот, де, за уявленнями майя, жив Чак, бог блискавок та дощу, якому приносили людські жертви. Це індіанське поселення з’явилось у 7 столітті та проіснувало у первісному вигляді 300 років, після чого було захоплене тольтеками, а вже у 12 столітті повністю занепало. Поселення було культурним та політичним центром півострова Юкатан.

Читати  У Вінниці відкрилася виставка раритетних фотоапаратів

Статуя Христа-Спасителя

Цей видатний символ Бразилії розташований в місті Ріо-де-Жанейро на горі Корковадо. Статуя Христа-Спасителя будувалась 9 років, починаючи з 1922 року. Висота статуї налічує 38 метрів, а важить вона 635 тонн. Скульптор родом із Франції Поль Ландовський втілив ідейний задум бразильського архітектора Ейтора да Сілва Кошти у життя, створивши статую Христа-Спасителя з широко розкритими обіймами, які символізують любов до світу.

Старовинне місто Петра

Петра є головною туристичною пам’яткою сучасної Йорданії. Вона є стародавнім містом, а також колишньою столицею Набатейського царства (а раніше – Ідумеї). Належить до Світової спадщини ЮНЕСКО. Місто можна побачити у відомій кінокартині “Індіана Джонс”.

Читати  Чернівецькому скансену подарували гуцульські ґринджоли

Потрапити у Петру можна лише через ущелини, адже вона буквально вирізана в скелях. Це справжня велич, захована у червоних пісковиках, де розташований набатейський храм Ель-Хазне (Скарбниця фараона).

Тадж-Махал

Тадж-Махал є однієї з найгарніших споруджень світу, яке знаходиться в Індії. Тадж-Махал наказав звести монгольський імператор Шах Джахан як місце для останнього спочинку для своєї дружини Мумтаз Махал, яку він надзвичайно любив. Будівництво тривало 22 роки. Це одна з найвеличніших будівель, в якій поєднано індійські, перські та ісламські стилі архітектури.

Мачу-Пікчу

“Місто серед хмар”, так ще називають Мачу-Пікчу, розташоване в Андах. Місто-символ Імперії інків знаходиться на висоті 2,4 кілометра. Легендарне місто було побудоване в середині 15 століття. Зараз Мачу-Пікчу – туристичний центр Перу.

 

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *