Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Подорож до Праги – це чудовий подарунок для мандрівника, що не шкодує кросівки для прогулянок по слизькій бруківці вуличок старовинної Європи. Чеська столиця те місто, де хочеться розглядати кожен будинок, собор, палац та насолоджуватись видом дахів всіх відтінків червоного з оглядових майданчиків міста. А поки ловіть декілька точок, які варто відвідати в Празі та вперед планувати мандрівку.



Музей LEGO 

Якщо ви подорожуєте з дітьми або самі обожнюєте  легендарний конструктор, то можете завітати до найбільшого в Європі музею LEGO. Тут є неймовірні палаци, піратські острови, копії історичних споруд та навіть конструктор, якому вже 50 років. Музей знаходиться в самому центрі всього в 500 метрах від Староміської площі.
Вхід: 270 крон (11 €)

Порохова вежа 

Готична будівля помітно виділяється на фоні будинків центру міста в бароковому стилі. Всередині Порохової вежі знаходиться виставка фотографій. Але туристів більше приваблює можливість піднятись на оглядовий майданчик вежі та роздивитись центр міста з висоти. Оглядовий майданчик знаходиться на висоті 40 метрів і щоб піднятись туди потрібно подолати 163 сходинки.
Вартість вхідного квитка:  90 крон (3,5 €).

Читати  Cтаровинні люльки XVII-XIX століть показують у Тернополі

Танцюючий будинок 

Одна із сучасних пам’яток міста знаходиться біля набережної в 15 хвилинах ходьби від Карлового мосту. Тож якщо будете рухатись в той бік, зерніть увагу на  танцюючий будинок. Його ще називають “п’яний будинок” або “Джинджер та Фред”. На честь відомої танцювальної пари Фреда Астера та Джинджер Роджерс. Адже за задумом прямий витягнути силует мав нагадувати чоловіка, а граційний нахилений жінку.

Празька телевежа 

Найвища будівля в країні та туристична локація, що знаходиться не в історичному центрі. Місцеві вважають, що ця споруда потворна та псує панораму столиці, а фігурки немовлят, що повзуть по ній виглядають моторошно. Але  вид з оглядових майданчиків просто неймовірний: кут огляду 360 градусів, а дальність 100 кілометрів.  В самій будівлі знаходяться ресторани, кафе та три оглядових приміщення з зручними підвісними кріслами.
Вхідний квиток: 250 крон (10 €)

Скульптури Давида Чорного

Під час прогулянки по Празі ви помітите багато чудернацьких скульптур, що розкидані по всьому місту. Автор цих фігур Давід Чорний – відомий чеський скульптор – провокатор. Хоч деякі з його робіт виглядають трохи дивно та моторошно, але кожна має свій сенс, який туристам доведеться розгадати. А поки ловіть декілька найпопулярніших точок:

Читати  Мов кадри з Марсу: неземні пейзажі вулкана Даллол в Ефіопії

Підвішена людина – скульптура, що висить над вулицею Husova і її важко помітити, якщо не піднімати голову догори. Це фігура Зігмунда Фрейда, що повисла над прірвою підсвідомого.
Адреса: Husova 351/1

Голова Франца Кафки –  це найдорожча скульптура Давіда Черни. Вона обійшлась муніципалітету в 30 мільйонів крон (1.2 мільйона євро). Конструкція складається з 42 дзеркальних дисків, що постійно крутяться. Що відображає багатогранність людської натури.
Адреса: двір торгового центру «Quadrio».

Ембріон – фігура ембріона прикріплена до ринви театру “Na Zabradli”. Ця скульптура показує, що тут зароджується творчість. А ввечері ембріон починає світитись рожево-червоним кольором.
Адреса: Anenské nám. 209/5

Йозефів 

Це єврейський квартал неподалік від Староміської площі на невеличкій території, якого сконцентровано багато особливих пам’яток. В Йозефів знаходиться Іспанська синагога, що була збудована в 1868 році. Перед синагогою встановлений пам’ятник Францу Кафці, що зображує пустий костюм на плечах, якого сидить мініатюрний Кафка. В кварталі є Старонова синагога, вона була побудована ще в XII і повністю зберегла свій середньовічний вигляд. Також під час прогулянки ви побачите: єврейську ратушу з годинником, що йде в інший бік, ще декілька синагог та старе кладовище.

Читати  Пророк, хрестоносці й Netflix: як таємниче місто Туреччини завойовує туристів

Музей Кафки 

Як ви вже помітили в Чехії пишаються своїм відомим земляком – Францом Кафкою. Тож не дивно, що в місті є музей присвячений письменнику. Там  окрім фактів з життя та творчості Кафки ви можете дізнатись про Прагу. Саме ту Прагу якою вона була коли там жив та творив Франц Кафка. Також поруч з музеєм знаходиться ще одна екстравагантна скульптура-фонтан Давіда Чорного – “Пісяючі чоловіки”. Виглядає цей витвір дивно, тому що два чоловіка пісяють на карту Чехії. І навіть  виводять слова та фрази своїми “інструментами”.
Вхідний квиток: 260 крон (11 €)

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *