Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Невідкладні протиаварійні роботи чекають на Королівський, Виноградівський, Квасівський та Середнянський замки.

Комплекс протиаварійних та консерваційних робіт проведуть цього року на чотирьох закарпатських пам’ятках оборонної архітектури в межах реалізації проєкту “Збереження замків Закарпаття”, який підготувало Агентство регіонального розвитку та транскордонного співробітництва “Закарпаття”. Про це повідомляє прес-служба Закарпатської обласної ради на офіційній сторінці у Facebook.



Роботи передбачають очищення простору навколо залишків замків, антисептичне оброблення та укріплення спеціальними дерев’яними конструкціями залишків стін, пересівання сотень кубометрів ґрунту у кожній споруді, з’єднання окремих елементів залишків та накривання укріплених конструкцій тимчасовими дашками.

Читати  У Ризі відкриється музей, який не можна побачити

Такий комплекс робіт, на думку фахівців, дасть можливість зберегти чотири замки на 3-5 років принаймні у тому вигляді і стані, у якому вони перебувають зараз, і плавно перейти до реалізації проєктів з їхньої реставрації та/або музеєфікації.

Повідомляється, що на цьому етапі розробили чотири проєктно-кошторисні документації на підготовку та проведення протиаварійних і невідкладних консерваційних робіт Королівського, Виноградівського, Квасівського та Середнянського замків.

Читати  У зв'язку з коронавірусом: МАУ зробила важливу заяву для пасажирів

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *