Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

Новий мурал став першим в місті об’єктом “процедурального мистецтва”.

Величезний мурал (14Х33 метра) створили вуличні художники на вулиці Незалежності в Чернігові. Як повідомили в прес-службі Чернігівської міської ради, авторська група працювала над створенням Мура близько трьох тижнів.



За цей час художники використовували 130 балонів і кілька відер спеціальної фарби.

При створенні муралу майстри стріт-арту надихалися традиційними українськими орнаментами – в роботі вгадується знаменита петриківський розпис. Автором ідеї та ескізу став художник Роман Синенко.

Читати  Чернігівщина запрошує на «смачні» фестивалі

“Наша ідея полягає в поєднанні традиційного українського дизайну з сучасними технологіями. Якось хотілося це показати по-новому, переграти і дещо переосмислити”, – прокоментував Синенко.

Новий мурал став першим в місті об’єктом “процедурального мистецтва”. Процедуральний чи генеративний арт передбачає лише часткове втручання художника в процес створення арт-об’єкта – “співавтором” стає система комп’ютерного кодування, яка генерує нові, оригінальні графічні сюжети.

Читати  Що не варто робити туристам в ОАЕ?

Кошти на створення наймасштабнішого мурала Чернігова були виділені з міського бюджету. Вартість робіт з нанесенням фарб склала близько 165 тисяч гривень.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *