Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами

В Японії відкрили кафе для працівників, які мають психологічні проблеми та уникають фізичного контакту з людьми. Тому тут немає класичних офіціантів: замовлення видає ведмежа лапа через невеличке віконце в стіні.



Заклад називається Kuma No Te, що дослівно перекладається як “Ведмежа лапа”. Він одразу викликав цікавість та зібрав чергу відвідувачів.

Ведмежа лапа як перешкода фізичному контакту

Кафе відкрилося 11 вересня в японському місті Осака. Його створили, щоб працевлаштувати людей, які мають проблем з психічним здоров’ям та уникають фізичного особистого контакту. Наразі заклад працює в тестовому режимі щосуботи.

Читати  Вчетверте за місяць: Ryanair знову вилетів з Польщі без пасажирів

В Японії люди з інвалідністю та серйозними психічними розладами отримують належну допомогу в лікарнях. Однак ті, кого вважають недостатньо “потребують”, ті, хто відчуває депресію, тривожність або пережив домагання на робочому місці, стикаються з браком уваги та державної підтримки. Створивши це кафе, ми хотіли зробити робоче середовище більш сприятливим,
– говорить засновник закладу Юйчіро Хірамура.

Читати  GPS, маршрути та власний прогрес: корисні мобільні додатки для любителів лиж

“Ведмежа лапа” не має традиційної зали-їдальні, столиків і стільців. Натомість усе приміщення оформлене в стилі печери. У стіні є виїмка – це вікно не більше за ілюмінатор у літаку, де видають замовлення.

Ведмежа лапа служить як фізичним бар’єром, так і тактильним відчуттям комфорту для клієнтів, які отримують напої. За задумом власників, вона дає гостям і працівникам відчуття безпеки та дотримання особистих кордонів.

Читати  Як пронести в літак додаткові речі у ручній поклажі: стюардеса назвала цікавий спосіб

В майбутньому кафе хочуть розширити: зробити його багатоцільовим і додати зони для медитації та відпочинку.

 

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *