Контактна інформація

04050, Україна, м.Київ
метро Лукьянівська
вул. Юрія Ільєнко 5б

Зв'язок з нами
Жовтень став рекордсменом з відвідування Чорнобильської зони відчуження за 2021 рік – 14 919 осіб, що становить 24% від загальної цифри від початку року.


Як передає Укрінформ, про це свідчать дані Центру організаційно-технічного і інформаційного забезпечення управління зоною відчуження (ЦОТІЗ).

Зазначається, що у попередні два місяці Зону відчуження відвідали більше іноземців, ніж жителів України. Однак, у зв’язку з закриттям кордонів низки країн, жовтень лідирує за чисельністю відвідувань саме українцями – 8 445 осіб. Громадян з інших держав спостерігалося менше – 6 474 особи.

Читати  До 8 березня Укрзалізниця призначила 8 поїздів

Найбільше (після українців) відвідали Зону відчуження туристів із Польщі – 999 осіб, Великої Британії – 687, Німеччини – 673. Загалом Чорнобильську зону від початку року відвідали 62 422 особи, що майже вдвічі більше, ніж за весь минулий рік – 36 450.

«Дані свідчать, що люди з багатьох країн готові пройти декілька етапів, щоб побачити Чорнобильську зону відчуження та архітектуру постмодернізму на власні очі. Їм цікаво почути історії з життя Чорнобильського Полісся та історичні факти щодо ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС», – повідомили в пресслужбі ДП «ЦОТІЗ».

Читати  Латвійська авіакомпанія відновлює рейси до України: куди буде літати

Наразі Чорнобильська зона відчуження відкрита для відвідування з ознайомлювальною метою, але з посиленими карантинними обмеженнями. Відповідальність за дотримання протиепідеміологічних вимог покладається на супроводжуючих.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *